Home Destacats Una ajuda de Diputació permet contractar personal per a mantenir i millorar...

Una ajuda de Diputació permet contractar personal per a mantenir i millorar l’Estació Biològica de Torretes a Ibi

579
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi ha rebut una subvenció de 50.000 euros de la Diputació d’Alacant per a l’Estació Biològica-Jardí Botànic de Torretes, anualitat 2020, i que va destinada al manteniment i conservació d’aquest espai natural. La quantia rebuda ha permès contractar tres persones per realitzar els treballs de manteniment de les 54 hectàrees de l’estació i millorar les 3 hectàrees de col·leccions botàniques de què es disposa, fins el 31 d’octubre d’aquest mateix any.

Les tasques, que ja s’han iniciat, consten de neteja de males herbes i col·locació de malla antiherba; manteniment i conservació dels sistemes de reg; conservació i manteniment dels quadres de col·lecció existents i reparació de la fusta que els delimita; manteniment i conservació de voltants dels quadres; tasques de poda i retall de vegetació; conservació de murs tradicionals existents a la zona, arranjament de la tanca dels recorreguts de les diferents col·leccions i pintura dels exteriors dels laboratoris i de la masia.

L’Estació Biològica-Jardí Botànic Torretes d’Ibi té una superfície de 53 hectàrees amb una gran diversitat d’hàbitats típicament mediterranis. 44 hectàrees pertanyen a terreny forestal i 9 ha a sòl agrícola amb antigues terrasses de cultius tradicionals de secà (ametller, olivera, cereals i uns pocs fruiters). Aquest paratge és un dels punts d’alta biodiversitat i interès botànic del sud-est espanyol, pel que a més de ser part de el Parc Natural de l’Carrascar de la Font Roja, conté la Microreserva de Flora Mas de Torretes.

Juntament amb la zona limítrofa de Sant Pasqual, també de propietat municipal, constitueixen el Paratge Natural Municipal Sant Pascual-Torretes. El seu jardí està estructurat en unes 11 col·leccions principals, cadascuna d’ella amb matèria específica, i l’ànima gira al voltant de les plantes medicinals i el usos de les plantes al llarg de la  Història. En definitiva, totes aquestes mesures sobre el mateix lloc són una singularitat que el converteix en un dels territoris millor protegits de tota la Comunitat Valenciana.