Home Destacats Una dona pateix una traumatisme cranioencefàlic i diversos ossos trencats en caure’s...

Una dona pateix una traumatisme cranioencefàlic i diversos ossos trencats en caure’s al pic de Benitjar, a Gaianes

0
SHARE
Efectius dels Bombers traslladen a la ferida entre la neu.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen multitud d’espais naturals plegats de rutes senderistes a cada localitat. Cosa que les converteix en una ubicació idònia per a gaudir de la natura amb un passeig per la muntanya. Més encara quant hi han previstes condicions de neu, element que, tot i aparèixer cada any a la zona, ho fa cada vegada amb menor assiduïtat.

Les muntanyes de les comarques les gaudeixen persones de totes les edats, encara que una edat més avançada sol associar-se a un major perill de patir entrebancs durant les rutes. Això és el que ha ocorregut aquest passat diumenge, quan una dona de 40 anys d’edat que passejava junt a altra persona ha patit una grau caiguda. Ha sigut al pic de Benitjar, ubicat al terme municipal de Gaianes, al Comtat.

Els Bombers del parc de Cocentaina han sigut els encarregats d’acudir al rescat per al que ha sigut necessària també la col·laboració del Grup de Rescat de Muntanya del propi cos d’emergència. La víctima ha patit una caiguda des d’una altura de vora 8 metres i ha patit traumatismes per tot el cos. Tant que, a l’arribada dels Bombers, es trobava prou desorientada, pel que ha hagut de ser traslladada fins a un lloc més segur.

Rescat complicat

Tot degut a que el lloc del succés es trobava quasi en el cim del Benitjar, a més de mil metres d’altura i amb precipitacions de neu. Els efectius d’emergències han hagut de baixar a la víctima en camilla per a establir un punt calent en el que poder estabilizar-la. Posteriorment, una vegada ja en la senda rural, la dona ha pogut ser traslladada en ambulància fins l’Hospital General d’Alacant.

El part mèdic parla d’un traumatisme cranionecefàlic, a més de trencament de tibia i peroné, de tres dits i l’articulació de la mateixa mà.