Home Alcoi Alcoi acollirà la Trobada d’Escoles Valencianes de 2023 al maig i amb...

Alcoi acollirà la Trobada d’Escoles Valencianes de 2023 al maig i amb un caire ecologista

780
0
SHARE

Cada any, una localitat diferent de la muntanya alacantina acull les conegudes com a Trobades d’Escoles Valencianes. Una iniciativa que va nàixer ja fa anys de la mà de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat i que busca, precisament, posar en valor la formació en la llengua autòctona de la regió. Enguany la responsabilitat d’organitzar l’esdeveniment correspondrà a la ciutat d’Alcoi, cosa que la capital alcoiana no feia des del passat 2012. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 6 de maig i estarà centralitzat al barri de l’Eixample.

Enguany, la temàtica de la trobada es centra en reconèixer la figura de Carme Miquel, professora que va dedicar la seua vida a fomentar l’educació en llengua valenciana. Tot en uns anys en els que això era pràcticament inviable per manca de materials, ja que la seua dedicació es va produir durant els anys de la Transició. Miquel fou també escriptora de novel·la en valencià i amb una clara vocació de conservació de la natura, un concepte que es vol traslladar de forma inequívoca a les noves generacions. D’ací que el lema de la trobada 2023 siga ‘Recuperem el verd’.

17 centres adherits

Tres centres de la ciutat seran els encarregats d’organitzat tant la trobada en sí com els nombrosos actes previs que la precediran. Alguns d’ells comencen a programar-se ja per a als mesos de febrer i març, i inclouen rutes naturals, concursos de fotografia i dibuix, el Premi Sambori de literatura en valencià o el festival Festitrò. Fins ara hi ha 17 centres educatius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que s’han adherit a la trobada.

L’IES Andreu Sempere, el Col·legi d’Infantil i Primària Horta Major i el Centre d’Educació Especial Tomàs Llàcer ja treballen per a enllestir la Trobada d’Escoles Valencianes 2023.