Home Alcoià Vigilància extraordinària en zones recreatives i àrees naturals de l’interior durant la...

Vigilància extraordinària en zones recreatives i àrees naturals de l’interior durant la Setmana Santa

0
SHARE

La Policia de la Generalitat triplicarà la seva presència a les zones recreatives i paratges naturals de l’interior de la Comunitat Valenciana durant les pròximes vacances de Setmana Santa i Pasqua per garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària davant la Covid19. Així s’ha decidit en la reunió de coordinació de seguretat que ha presidit aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, i en què han participat responsables de la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana, del cos de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Emergències i Protecció Civil i Policia de la Generalitat.

Després de la trobada, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat a més que la Generalitat posarà en marxa la campanya ‘Pasqua Segura’, destinada a impulsar la conscienciació social de cara als propers dies de vacances. “És important transmetre a la població que podem fer tot tipus d’activitats durant aquests dies festius, però tot això s’ha de realitzar sempre des de la responsabilitat individual, perquè gaudir d’uns dies de descans és compatible amb la prevenció i la prudència”, ha assenyalat la consellera.

La campanya busca traslladar que és responsabilitat de tots i totes respectar les quatre mesures bàsiques de seguretat: higiene de mans, distància, mascareta i ventilació; i també recordarà les restriccions establertes per a les reunions: quatre persones en espais públics i el nucli familiar en els privats.

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que, tot i que la Comunitat Valenciana “té la incidència més baixa d’Espanya, cinc vegades inferior a la mitjana, així com les dades més positives d’Europa, no podem relaxar-nos”. Per aquest motiu, la reunió ha servit per coordinar el dispositiu davant la perspectiva que més de 700.000 persones acudeixin durant aquests dies a les zones recreatives de l’interior de les tres províncies a gaudir del patrimoni natural valencià.

En aquest sentit, la consellera ha detallat que la Policia Autonòmica mobilitzarà el 65% de tots els seus efectius, en coordinació amb les policies locals, la Guàrdia Civil i el personal de l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, en 50 municipis de les tres províncies per cobrir 52 àrees recreatives de 19 parcs naturals i altres cinc zones d’acampada. Tot això suposa triplicar el seu desplegament ordinari “per controlar el compliment de les mesures anti-Covid així com per a la prevenció d’incendis forestals”.

“No podem oblidar que la presència massiva de visitants en aquestes àrees naturals suposa també un greu risc per al nostre patrimoni natural”, ha indicat. La consellera també ha explicat que la Generalitat enviarà els detalls d’aquest operatiu a les juntes locals de seguretat dels municipis on s’espera més afluència de visites per coordinar les accions.