Home Alcoi Els veïns del barri alcoià de La Sang denúncien les diferències que...

Els veïns del barri alcoià de La Sang denúncien les diferències que genera la peatonalització entre carrers del Casc Antic

0
SHARE

Els veïns del barri de La Sang han mostrat amb un comunicat el seu malestar pel procés de peatonalització que està duent-se a terme al barri Centre de la ciutat d’Alcoi. En el text, mostren la seua posició favorable a iniciatives com aquesta, que tracten de fer més amable la vida del barri. Ara bé, detecten greuges comparatius entre els diferents carrers que composen el Casc Antic alcoià.

Els residents a La Sang critiquen el fet de que la peatonalització afecte als carrers més emblemàtics del Centre alcoià, com la Plaça Ramón i Cajal o els carrers Sant Llorenç i Sant Nicolau. Per contra, altres carrers -que identifiquen com menys cridaners i aptes per a ser recorreguts per esquadres i Reis Mags-, entre els que es troben Casablanca, Sant Jaume, Sant Domènec o Sant Mateu, hauran de suportar un notable increment en el trànsit de vehicles, ja que aquests han sigut desviats per ells per a mantenir una certa mobilitat al barri.

Els veïns de La Sang no veuen totalment addient el model implantat per l’Ajuntament d’Alcoi per a peatonalitzar el Centre de la ciutat. Tiren en falta una major aposta pel transport públic com a recurs per a reduir la xifra de cotxes que passarà pels carrers del barri que no han sigut peatonalitzats. En la situació actual, afirmen, el que s’ha fet és canviar uns carrers per altres a l’hora de redistribuir la circulació.