Home Destacats Vora 2.000 festers, 71 bandes de música i 5.000 cadires per a...

Vora 2.000 festers, 71 bandes de música i 5.000 cadires per a les Entrades dels Moros i Cristians a Muro

0
SHARE

La vila de és la darrera de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que celebra en aquesta primavera les seues Festes de Moros i Cristians. La localitat té la particularitat de que els actes estan separats al llarg de 3 caps de setmana consecutius. Aquest passat s’ha celebrat el Concert de Festes i les tradicionals Entradetes prèvies al cap de setmana central, que tindrà lloc a finals d’aquesta setmana.

Aquestes són les jornades en les que es concentren els principals actes, amb la Vespra del 10 de maig, les Entrades de l’11 i 12 i el Dia dels Trons del dilluns 13 de maig. Actes en els que participaran més de 2.000 festers, xifra que s’ha vist notablement augmentada des de la pandèmia de la Covid19. Tots ells estaran acompanyats per 71 bandes de música en un recorregut de les Entrades que compatarà amb 5.000 cadires.

Les Festes de Moros i Cristians de Muro estan declarades d’Interès Turístic Autonòmic i suposen un important al·licient econòmic per al comerç i hostaleria locals. Tant que s’ha preparat una intensa programació d’activitats d’oci nocturn per a totes les nits dels dies centrals dels festejos.

Les Festes tindran el seu punt i final amb la Pujà, que tindrà lloc el proper 19 de maig, quan la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats tornarà de nou a la seua ermita per a tancar els festejos. Tots els detalls dels actes i les millors imatges estan recollides en el Llibre de Festes que també ha sigut ja presentat a la població del Comtat.

tvA estarà present als principals actes dels Moros i Cristians murers, oferint en directe tant la Vespra com les dos Entrades: la mora de dissabte 11 i la cristiana del diumenge 12.