Home Alcoi Vora 350 escolars alcoians cantaran i ballaran una obra inèdita per a...

Vora 350 escolars alcoians cantaran i ballaran una obra inèdita per a tancar el present curs amb ‘Escola Canta’

0
SHARE
Cartell de l'Escola Canta' que es celebra aquest 17 de maig a Alcoi.

Alcoi tornarà a participar en una nova edició d’Escola Canta. El concert de cloenda d’enguany es farà el divendres 17 de maig de 2024, a les 19 hores, a l’Auditori Amando Blanquer de la Zona Nord. La ciutat està participant en aquest projecte de la Conselleria d’Educació des de la primera edició, al curs 2018-2019. Aquesta és la quarta edició perquè el projecte es va interrompre durant la pandèmia.

Escolarts-Escola Canta és un projecte educatiu lligat a la dinamització del plurilingüisme, als centres educatius i al desenvolupament de l’expressió artística musical i escènica. Consisteix en el treball didàctic i planificat d’una composició musical, creada expressament per un músic contractat per la Conselleria d’Educació. Aquesta obra és posada a disposició dels centres participants, els quals, a finals de curs, l’han d’interpretar de manera col·lectiva amb el suport d’una banda de música.

Aquest projecte forma part d’Escolarts, conjuntament amb L’Escola Dansa, L’Escola fa Teatre i L’Escola fa Ràdio. La cantata de l’edició de L’Escola Canta 23-24 porta per títol ‘Els Súper ODS: Aventura 2030’, i és obra de la compositora Mª José Belenguer amb lletra del Servei d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació.

Repertori i intèrprets

Interpretaran un total de 7 cançons: Els super ODS, L’illa, La lluita de Maui, En marxa!, Xiques al poder, Si vols i Aventura 2030. Cal remarcar que cada curs s’estrena cantata. Aquesta cantata serà interpretada el dissabte per l’alumnat de sis centres educatius d’Alcoi, l’Escola Municipal de Teatre, el Conservatori de Dansa i el Conservatori de Música. En total seran 340 intèrprets pertanyents a 9 centres educatius de la ciutat.

La composició serà cantada, interpretada dramàticament, ballada i tocada per la banda juvenil del Conservatori.

“Aquesta és una iniciativa pensada per a potenciar l’ús social del valencià com a eina de convivència mitjançant la interpretació i representació d’una cantata, una obra musical i escènica creada a propòsit per al projecte educatiu”, ha explicat el Regidor d’Educació, Alberto Belda.