Home Alcoià Diputació programa visites teatralitzades i passes guiats per a celebrar el Dia...

Diputació programa visites teatralitzades i passes guiats per a celebrar el Dia Internacional als principals museus que gestiona

0
SHARE
Una de les mostres que alberga a hores d'ara el MUBAG d'Alacant.

La Diputació d’Alacant participa un any més als actes programats amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIM), que enguany se celebra sota el lema ‘Museus per l’educació i la investigació’. Com en altres edicions, el MUBAG, el MARQ i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert oferiran el contingut al costat de centres de l’Ajuntament, de la Universitat, d’Aigües d’Alacant i de The Ocean Race.

El Diputat de Cultura, Juan De Dios Navarro, ha destacat el compromís de la institució provincial amb la commemoració dʻun dia que “subratlla la importància dels museus com a institucions educatives i dinàmiques que fomenten lʻaprenentatge, el descobriment i la comprensió cultural”. Així mateix, ha posat de manifest “l’alt nivell de l’oferta museística que atresora la província, cosa que ens ha posicionat en els darrers anys com un referent dins i fora de les nostres fronteres”.

Programació per museus

El MARQ ha dissenyat un programa que inclou visites teatralitzades, passades guiades i tallers didàctics relacionats tant amb l’exposició temporal ‘Dinasties: Els primers regnes de l’Europa prehistòrica’, com amb les mostres permanents del museu. Les propostes fan especial èmfasi en el públic més jove, com ha explicat Navarro, i inclouen representacions del grup de recreació històrica ‘Hispania Romana’, tant a la Sala de Roma com als jardins.

A més, hi haurà tallers sobre gots campaniformes, el braçalet de l’arquer o el disc celeste de Nebra i xerrades formatives sobre art rupestre. La Fundació CV MARQ compta amb la participació d’associacions i institucions locals i provincials relacionades amb les persones amb discapacitat i responsabilitat social.

Els visitants es podran descarregar gratuïtament material didàctic, tallers, contes, jocs i guies didàctiques. Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia i fins a completar aforament.

Per la seva banda, el Museu de Belles Arts d’Alacant (MUBAG) celebrarà el DIM durant tot el cap de setmana amb les visites temàtiques ‘Horitzonts de canvi: la revolució artística a començaments del segle XX’; i de les teatralitzades ‘El gesto y la luz’ a la exposició permanent ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’. També ha organitzat un joc cultural dinàmic sobre la història oculta del museu.

Així mateix, hi haurà visites guiades a l’exposició ‘Eusebio Sempere & Felipe Pantone’, per part dels comissaris María José Gadea i Óscar García, així com tallers per als més petits a càrrec de Kaufman i Daguten. Finalment, el DIM del Mubag inclou una conferència sobre art urbà impartida per Óscar García i l’actuació de ‘Latin Jazz’ amb Pakito Baeza a la percussió i Abel Figueredo al piano. El museu amplia el seu horari dissabte fins a les 22.30 hores. Les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia i fins a completar aforament.

La Casa Bardin acollirà el dijous 16 i el divendres 17 durant tot el dia la projecció d’un vídeo que recull el testimoni d’una vintena d’artistes de la província sobre quin és el museu preferit. A més, dijous 16, de 16.00 a 19.00 hores, tindrà lloc una trobada moderada per Estefania Soler per compartir amb el públic les preferències museístiques d’Alacant.

Ja divendres, de 17.00 a 19.00 hores, es durà a terme una trobada entre l’artista Carlos Martínez i la comissària María Ramis al voltant de l’exposició ‘Registres de l’hàbitat’ de la Casa Bardin, a la qual es farà també una visita guiada.