Home Alcoià Vora una vintena de localitats de la muntanya es beneficien de les...

Vora una vintena de localitats de la muntanya es beneficien de les ajudes mediambientals de la Diputació d’Alacant

0
SHARE
Una de les infraestructures de tractament de residus que existeixen a la província d'Alacant.

La Diputació d’Alacant destinarà enguany més d’un milió d’euros per ajudar sis mancomunitats i 38 municipis de la província a sufragar els costos de recollida i transport dels residus sòlids urbans. La Diputada de Medi Ambient, Magdalena Martínez, ha destacat la importància dʻaquesta convocatòria “especialment per a les localitats de menor població, ja que per les seves característiques compten amb menor pressupost i sense lʻajuda de la institució provincial difícilment podrien afrontar el pagament dʻaquest servei imprescindible”.

La partida per a sufragar els costos de recollida i transport dels residus domèstics preveu tres línies de subvenció. La primera està dotada amb 680.995 euros, que es distribuiran entre la Mancomunitat de Serveis Socials Marina Baixa, la Mancomunitat Intermunicipal Vall del Pop, la Mancomunitat Intermunicipal La Vall de Laguar i Orba, la Mancomunitat Alt Vinalopó, la Mancomunitat El Xarpolar i la Mancomunitat Intermunicipal La Rectoria.

La segona, de 186.144 euros, està dirigida a poblacions de menys de 4.000 habitants que no estiguen mancomunades i se’n beneficiaran Aigües, Algorfa, Algueña, Beniarbeig, Benijófar, Biar, Busot, Daya Vella, Els Poblets, Granja de Rocamora, Fondó de les Neus, Fondó dels Frares, Jacarilla, L’Atzúbia, La Romana, La Torre de les Maçanes, Orxeta, Relleu, Salines, Sant Isidre, Sella i Vall de Gallinera.

Finalment, la tercera línia està destinada als municipis que integren el Consorci del Pla Zonal de Residus 11 – Àrea de Gestió A6 i repartirà 162.200 euros entre els consistoris d’Almoradí, Benferri, Bigastre, Catral, Cox, Daya Nova, Dolores, Formentera del Segura, Guardamar del Segura, Oriola, Pilar de la Foradada, Rafal, Redován, Rojals, Sant Fulgenci i Torrevella.

Mobiliari Urbà

D’altra banda, la Diputació d’Alacant distribuirà prop de 300 unitats de bancs entre 44 municipis del territori. Agres, Albatera, Alcalalí, Alcoleja, Alfafara, Algueña, Almudaina, L’Alqueria d’Asnar, L’Atzúbia, Balones, Benassau, Benifallim, Benigembla, Benijófar, Benillup, Benimantell, Benimarfull, Benimeli, Benissa, Busot, Calp, Castalla, Camp de Mirra, Castell de Guadalest, Cocentaina, Confrides, Fageca, Gaianes, Gorga, L’Orxa, Monòver, Murla, Muro d’Alcoi, La Núcia, Pego, Penàguila, Ràfol d’Almúnia, Rojals, Santa Pola, Sella, Tàrbena, Tormos, la Vall de Gallinera i l’entitat local menor de la Llosa de Camatxo són les poblacions que es beneficiaran d’aquesta convocatòria, que compta amb una inversió provincial de 64.000 euros.