Inici Alcoi Finalitza l’edició 2018 d’«Avalem Experiència» a Alcoi

Finalitza l’edició 2018 d’«Avalem Experiència» a Alcoi

156
0
COMPARTIR

Impulsat per la Generalitat i subvencionat pel Fons Social Europeu (FSC), la iniciativa ha contractat a set persones majors de 30 anys

El pla integral d’ocupació i formació «Avalem Experiència» és una estratègia del Consell de la Generalitat Valenciana, finançada pel Fons Social Europeu (FSC), amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades majors de 30 anys. El pla ha subvencionat a Alcoi, en l’edició 2018, el “Projecte d’Ocupació CIDE Alcoi” i el “Projecte d’Ocupació MAM Alcoi”, tots dos estan destinats a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada per a la realització d’obres o serveis d’interés general en l’àmbit de la Comunitat Valenciana amb un import de 126.512,42 euros.

En total, s’han contractat set persones que han desenvolupat el seu treball des de desembre de 2018 a juny del 2019. Aquest personal ha desenvolupat un total de quatre projectes, dos relacionats amb l’àmbit del medi ambient i, altres dos, amb l’aplicació de noves tecnologies a la seguretat i la cultura.

Alberto Belda, edil d’Ocupació i Empresa, destaca el treball realitzat per aquestes set persones: “Acaba l’edició 2018 d’ “Avalem Experiència” a Alcoi, finançat pel Fons Social Europeu, on set persones majors de 30 anys han desenvolupat diferents projectes. Els resultats demostren que són projectes que han servit per a millorar la nostra ciutat pel que esperem que la nova convocatòria d’“Avalem Experiència” a la qual ens hem presentat es resolga prompte i puguem posar en marxa noves iniciatives d’aquest tipus. L’»Avalem Experiència” ajuda treballadors desocupats de llarga durada, aportant formació i oferint-los una experiència professional en l’administració per a facilitar la seua reincorporació al mercat laboral, sense oblidar tampoc l’objectiu que el seu treball servisca per a millorar Alcoi”.

Dues persones han desenvolupat el projecte de “Educació Ciutadana per a la Separació de Residus”, essent dos perfils qualificats, els responsables del seu desenvolupament: un llicenciat en ciències ambientals i un enginyer tècnic químic. El Projecte “Prevenció d’incendis” ha comptat, per la seua banda, amb un enginyer tècnic forestal i dos oficials de jardineria.

Els altres dos projectes vinculats a les noves tecnologies han sigut, d’una banda, el “Control, Estandardització d’Alarmes i Programa de Gestió Informàtica Aplicada a la Seguretat, que ha comptat amb un enginyer tècnic informàtic. I la “Digitalització, Tractament i Conservació de l’Arxiu Municipal” desenvolupat per un dissenyador gràfic.

La ciutat s’ha presentat ja a una nova convocatòria del pla “Avalem Experiència” per a majors de 30 anys, novament finançada pel Fons Social Europeu (FSC), que està pendent de resolució per part de la Generalitat. En aquesta ocasió, l’objectiu municipal és incorporar perfils vinculats al manteniment de la ciutat, la Smart City i el medi ambient. Igualment, s’espera també la resolució de l’altre pla, l’“Avalem Joves” que va dirigit a joves menors de 30 anys que també pretén incorporar diferents treballadors, majoritàriament amb un perfil qualificat, i titulació de grau o de formació professional tant de cicle mitjà com superior.