Home Alcoi Adjudicada l’elaboració del projecte per a crear la Pinacoteca Municipal d’Alcoi finançada...

Adjudicada l’elaboració del projecte per a crear la Pinacoteca Municipal d’Alcoi finançada per fons europeus

0
SHARE
L'antic Asil del Camí d'Alcoi, que prompte serà un complex cultural per a la ciutat.

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat l’expedient de contractació per a l’elaboració del projecte de les obres de rehabilitació per a la pinacoteca municipal de l’edifici situat en antic asil de San José en El Camí. L’Ajuntament va aconseguir per a dur a terme aquest projecte més d’1,6 milions d’Euros dels Fons Europeus Next Generation, en concret de les Ajudes Específiques del Pla de Rehabilitació d’Edificis Públics millorant l’eficiència energètica. El pressupost base de licitació ascendeix a 146.380,07€.

L’actuació de la Pinacoteca Municipal es realitzarà en un edifici emblemàtic i patrimonial com és el de l’antic Asil, que va ser construït en 1879-1880. Durant anys, l’immoble va acollir l’antic asil i compta amb diferents estades. Actualment en una part se situa la reconeguda sala d’exposicions La Capella, i en els dos espais restants es disposaran la futura Pinacoteca Municipal i el Museu de Camilo Sesto. El pressupost total de la Pinacoteca i el Museu Camilo Sesto és de 2,1 milions d’euros, sufragats al 80% pels Fons Europeus.

El Consistori alcoià dedicarà aquesta pinacoteca a l’època de major projecció de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX. Cal tindre en compte que a eixa època pertanyen artistes de la talla d’Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala, Francisco Laporta, Lorenzo Casanova i Adolfo Durá, entre altres. Tots ells es van convertir en referents i van engrandir la pintura de l’època, a vegades fins i tot traspassant fronteres.

Nou complex cultural

Alcoi comptarà amb un gran complex cultural de projecció tant nacional com internacional, de fàcil accés i ben comunicat, i que a més es troba molt prop del Centre de la ciutat, on se situen diferents museus i sales expositives, la qual cosa permetrà consolidar el corredor cultural fins a la Zona Alta.