Home Alcoià Els partits polítics xafen l’accelerador amb múltiples presentacions de llistes a les...

Els partits polítics xafen l’accelerador amb múltiples presentacions de llistes a les poblacions de la muntanya

0
SHARE
Un instant de la presentació de la candidatura del PSPV a Alcoi.

La data del 28 de maig està en l’horitzó de tota persona lligada al món de la política a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Eixe dia es celebren les eleccions municipals i autonòmiques que conformaran els propers governs locals i regionals. Per això, totes les formacions que concorren a les eleccions han concentrat en aquest passat cap de setmana bona part de les prestacions de les seues llistes electorals.

Algunes, com el PP d’Alcoi, han elegit un format més lligat a les xarxes socials per a presentar les seues candidatures. Altres, en canvi, han preferit fer-ho de forma presencial, amb actes a localitats com la pròpia ciutat dels ponts, Cocentaina, Muro i Onil. A totes elles hi ha hagut concurrència d’algunes de les figures més destacades del PSPV o Compromís a nivell regional.

Presència de figures polítiques

La presència de conselleres com Josefina Bueno -Consellera d’Innovació pel PSPV- o d’Aitana Mas -Viceprensidenta del Consell per Compromís- reforça la importància que aquestes formacions atribueixen a les localitats de la muntanya alacantina. Les formacions a les que representen bé governen ja, o bé aspiren a fer-ho a partir de finals del mes de maig. També el candidat per la formació valencianista a presidir la Generalitat, Joan Baldoví, ha estat present a la zona.

En el cas de Bueno, ha fet costat a la candidatura de Toni Francés a una quarta legislatura al front de l’Ajuntament d’Alcoi. En el de Joan Baldoví i Aitana Mas, han acudit a Cocentaina i Onil, respectivament, per a acompanyar les candidatures de Jordi Pla i la coalició que han activat Compromís, EU i Podem a la vila de les nines per a concórrer juntes a les eleccions.

Càrrecs regionals de Compromís, EU i Podem donen suport a la coalició entre les 3 formacions a Onil.
La ultra dreta presenta més candidatures a la muntanya

La passada legislatura, la formació ultra conservadora VOX va presentar únicament dos llistes a les eleccions municipals del 2019 a Alcoi i Ibi. Quatre anys després, aquest partit ha aconseguit configurar llistes electorals a més poblacions, incloses Cocentaina, Castalla, Muro o Benimarfull. Així les coses, la ultra dreta aspira a augmentar la seua presència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla el proper 28M.

També han sigut presentades al llarg del passat cap de setmana les llistes de Podem, Xarxa Muro, socialistes i populars a localitats com Castalla, Muro i diverses localitats del Comtat.