Home Alcoi AEFA entrega els seus premis congregant en Alcoi a universitats, institucions i...

AEFA entrega els seus premis congregant en Alcoi a universitats, institucions i empreses

0
SHARE

El teixit productiu empresarial de les comarques de l’interior de la província d’Alacant està composat majoritàriament per xicotetes i mitjanes empreses. Aquesta condició provoca una atomització de la xifra de mercantils a les localitats de la zona, cosa que fa que aquestes companyies no tinguen –com a norma general-, un gran múscul econòmic. A més, moltes d’eixes empreses han nascut per una aposta personal que, anys després, han continuat les successives generacions vinents. Reconèixer eixos valors és el motiu pel que es convoquen anualment els Premis AEFA.

Aquest col·lectiu aglutina a les empreses familiars  de tota la província d’Alacant, a les que ajuda, assessora i també posa en valor amb uns guardons que enguany s’han entregat a la Cambra de Comerç d’Alcoi. Entre els assistents, representants al màxim nivell tant de la Generalitat Valenciana com de la Diputació d’Alacant, i també de totes les universitats valencianes. Cosa que dona una idea de la importància que aquest tipus d’empreses tenen per a l’economia tant de la muntanya alacantina com de la resta de la regió.

Els valors de l’empresa familiar

Aquesta nova edició dels Premis AEFA reconeix, a més, a una empresa radicada en l’interior alacantí com és Plàstics Inden, d’Ibi. Des de fa dos dècades, l’Associació de l’Empresa Familiar de la província d’Alacant (AEFA) convoca uns premis orientats a posar en valor el treball de les empreses d’aquest tipus a terres alacantines. Alguns dels valors que s’han volgut subratllar a l’hora de reconèixer als guardonats d’enguany són la visió de futur, l’adaptabilitat i la consciència d’innovació en el camp empresarial.

Els Premis AEFA s’entreguen en un marc de rebaixa d’impostos per a les empreses escomesa per Generalitat, una vella demanda de les patronals.