Home Alcoià ‘Alacant Gastronòmica’ bat el seu propi rècord d’assistència superant els 70.000 visitants...

‘Alacant Gastronòmica’ bat el seu propi rècord d’assistència superant els 70.000 visitants enguany

0
SHARE

El President de la Diputació, Toni Pérez, ha destacat avui l’èxit de públic i organització de la cinquena edició d’Alacant Gastronòmica 2023. Ànima mediterrània’, el certamen experiencial més gran d’Espanya dirigit al públic final “que ha batut el seu propi rècord amb més de 70.000 visitants al llarg de les quatre jornades”.

El responsable institucional, que ha participat aquesta tarda a la clausura d’aquesta mostra culinària, ha qualificat la iniciativa “d’extraordinàriament positiva per al nostre turisme i per al nostre posicionament com a destinació gastronòmica”, alhora que ha indicat que aquesta nova edició ha suposat “la consolidació d’un dels esdeveniments que més interès desperta entre restauradors, cuiners, empreses i sectors productius, no només de la nostra província, sinó de tot el país”.

Segons ha traslladat Toni Pérez, “la satisfacció del públic és el que persegueix lʻorganització de la fira, constituïda com una forta aliança entre institucions i empreses, entre el sector públic i el privat”, un fet que ha permès a Alacant i la província, tal com ha reconegut, “estar molt present i oferir al món el millor dels nostres plats típics, elaborats amb productes d’altíssima qualitat”.

Durant la jornada de tancament de la fira, el president ha estat l’encarregat de lliurar, juntament amb altres autoritats, els Premis Homenatge a la Trajectòria, uns guardons que han recaigut a Carmencita, empresa líder del sector de les espècies que compleix 100 anys aquest 2023; Concha Rodríguez, del Restaurant Rías Gallegas de València, que va ser la primera dona que va obtenir una Estrella Michelin a la Comunitat Valenciana; i Paco Gandía i la seua dona Josefa Navarro, propietaris de l’emblemàtic restaurant de Pinoso, Paco Gandía, especialitzat en arròs amb conill.

“És un honor fer entrega d’aquests premis que reconeixen l’esforç, la constància i la dedicació de Carmencita, Concha Rodríguez, Paco Gandía i Josefa Navarro, extraordinaris professionals que durant dècades han dut a terme un treball dur dedicat a la gastronomia i han aconseguit , amb el seu talent, posicionar el nom de la província d’Alacant al capdamunt de la cuina nacional i internacional”, ha conclòs Pérez.

El certamen també ha volgut exaltar, a través dels Premis a la Divulgació, la tasca de Pepa Fernández, periodista, presentadora i directora a Radio Nacional de España, i del Programa de Televisió Espanyola Master Chef. Més de 60 estrelles Michelin i 100 Sols Repsol s’han congregat des de divendres passat a la Institució Firal Alacantina (IFA), institució que ha apostat per destinar 36.000 metres quadrats del recinte, dividits en diversos escenaris, per dur a terme una completa programació. Entre ells un apartat destinat per a la cuina d’Ibi.

Concursos culinaris

Per la seua part, la vicepresidenta primera de la Diputació d’Alacant, Ana Serna, ha participat aquest dilluns 2 d’octubre en diversos actes dins del certamen, entre ells la demostració del ronqueig de la tonyina vermella de l’Espai Saborea. Serna ha lliurat també el Premi de la I Edició del Concurs de Caps de Sala, que ha recaigut als cicles formatius d’hostaleria de l’IES Cap de l’Aljub de Santa Pola i ha assistit al III Concurs Internacional de Cuina Professional amb Dàtil d’Elx i al I Campionat de Truita de Patates Amb… Trofeu Tescoma.