Home Alcoià AEMET decreta l’alerta taronja a l’interior alacantí per precipitacions que podrien superar...

AEMET decreta l’alerta taronja a l’interior alacantí per precipitacions que podrien superar els 150 l/m2 en 24 hores

0
SHARE
Previsió d'Imetsat, la pàgina del climatòleg castellut Javier Miró.

Al llarg de tota la setmana, el sud-est peninsular està sota la influència d’una depressió aïllada en nivells alts -DANA, antigament coneguda com a gota freda-. Aquest fenomen porta aparellades, com a norma general, quantioses precipitacions en un any en el que són més necessàries degut a la permanent sequera. Però eixes precipitacions poden tindre un caràcter torrencial que podria causar destrosses.

Per això, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat l’alerta taronja, sobre tot per a la jornada d’aquest dimarts 23 de maig. És en aquest moment quan es donaran una sèrie de circumstàncies que poden deixar tempestes amb aparell elèctric i notables acumulacions de precipitació a la zona de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Acumulacions que poden superar els 100 l/m2 en poques hores pràcticament a qualsevol punt de la muntanya alacantina.

Tota la setmana amb pluges

Els models apunten a precipitacions generalitzades que s’allargaran durant tota la setmana, encara que amb menor intensitat, pel moment, cara a les properes jornades. Ara bé, les majors acumulacions que marquen els models es donaran previsiblement més en el sud de la província de València. En qualsevol cas, s’aconsella fugir de rieres i barrancs mentre tinga lloc l’episodi d’unes pluges que són ben rebudes en la lluita contra la sequera.