Home Destacats AIJU convoca una jornada orientada a empreses i consumidors per a conèixer...

AIJU convoca una jornada orientada a empreses i consumidors per a conèixer els riscos dels productes falsificats

354
0
SHARE
Cartell de l'esdeveniment convocat per AIJU.

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci–AIJU organitza un esdeveniment europeu per donar a conèixer els recursos educatius desenvolupats en el marc del projecte CounterRisk. L’objectiu del mateix és lluitar contra les falsificacions en productes infantils, com ara joguets, articles de puericultura, material escolar o roba infantil.

L’esdeveniment, que tindrà lloc el proper dia 16 de març, a l’Hotel Spa Porta Maris d’Alacant, està dirigit tant a empreses, com a organitzacions de consumidors, administracions, formadors i públic en general interessat a conèixer els riscos dels productes infantils falsificats, tant per a la seguretat dels nens i nenes i les seves famílies, com per a les empreses, el medi ambient i la societat en general.

El director d’AIJU, Manuel Aragonés, serà l’encarregat d’obrir una jornada en la que s’abordaran diferents aspectes sobre la seguretat infantil, el nou marc legal europeu per als productes de consum, la propietat industrial o l’aplicació cació de tecnologies com el blockchain per a la seguretat de producte i protecció de la marca. Així mateix, en l’esdeveniment es presentaran les eines formatives CounterRisk desenvolupades per AIJU.

Aquestes eines proporcionen continguts clau en format NOOC (nano online open course) que permeten millorar les habilitats dels treballadors del sector dels productes infantils i de les organitzacions de consumidors al seu lluita contra les falsificacions. En l’esdeveniment també participaran, entre altres, experts d’AIJU, de la Unitat de Seguretat de Producte de la Comissió Europea, del Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació Duanera (SOIVRE) d’Espanya o professors de la Universitat d’Estrasburg, especialitzats en temes de protecció de la propietat intel·lectual i industrial.

El perill de les falsificacions

L’auge del comerç electrònic ha suposat una finestra al mercat de les falsificacions. Segons un estudi d’EUIPO i l’OCDE, més del 50% de les confiscacions de productes falsificats importats a la UE estan relacionats amb el comerç en línia. A més, segons un informe de l’EUIPO i de la Comissió Europea, durant aquest any el nombre d’articles infractors dels drets de propietat intel·lectual retinguts a la frontera de la UE per les autoritats duaneres va augmentar un 56% respecte a l’any anterior.

En termes de quantitat de productes falsificats identificats retinguts, elsa joguets estan al rànquing de les tres categories de productes juntament amb accessoris per a mòbils i envasos.