Home Alcoi Alcoi tanca el pressupost de 2022 amb vora 2M€ de romanent i...

Alcoi tanca el pressupost de 2022 amb vora 2M€ de romanent i menor pressió fiscal que la mitjana

0
SHARE

Tots els ajuntaments tenen en el seu pressupost anual el principal document sobre el que fonamentar la gestió municipal que duen a terme cada exercici. Es tracta d’una estimació dels ingressos i despeses que van a dur-se a terme durant tot un any d’acció municipal. Per això, l’exactitud en eixa previsió és sinònim de que allò que es plantejava ha pogut ser executat. A aquesta altures d’any, bona part dels consistoris bé tenen ja el seu pressupost per a enguany aprovat o bé prorrogat, però tots tenen ja tancat o quasi el pressupost de l’any passat.

En el cas de la ciutat d’Alcoi, el pressupost de 2022 s’ha tancat amb un romanent positiu de tresoreria d’1,8M€ i un resultat positiu a la liquidació proper als 6M€. Tot en un document on el 95% de les partides previstes s’han executat durant l’exercici anterior. Ara bé, el compliment de les despeses previstes es situa en el 91%, però es redueix si es tenen en compte en aquest apartat les inversions, quan cau al 66%. Tot i això, durant l’any passat han sigut uns 6M€ els invertits per l’Ajuntament d’Alcoi, que manté un endeutament històricament baix del 41%.

Baixa pressió fiscal

Els ajuntaments no tenen massa maniobrabilitat en quant a taxes i impostos, però sí en gestionen alguns importants, com el béns immobles, el d’activitats econòmiques o el de vehicles. A Alcoi, eixes taxes estan congelades també en 2023 a pesar de l’increment dels preus per la inflació. Un factor que fa que la capital de l’Alcoià estiga per substancialment per davall de la mitjana provincial i nacional en quant a pressió impositiva.

La situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi permet que els seus proveïdors cobren en un període de 10 dies com a mitja.