Home Alcoi Alcoi constata l’arribada de nous residents a la ciutat i 11 anys...

Alcoi constata l’arribada de nous residents a la ciutat i 11 anys després torna a superar la xifra de 60.000 habitants

0
SHARE
Imatge panoràmica d'Alcoi des del barri de Batoi.

Alcoi té la xifra més alta de població dels últims 11 anys, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Caldria remuntar-se fins a 2012 per a tindre millors dades que les actuals, afirmen des de l’Ajuntament d’Alcoi. L’INE, ha enviat al Consistori la proposta d’habitants a data 1 de gener de 2024, que suma 60.322, 829 més que l’1 de gener de 2023 i 1.362 més que en 2022.

Malgrat ser la millor dada dels últims anys, l’Ajuntament presentarà al·legacions a aquesta xifra perquè el padró d’habitants és major, ja que l’INE no reconeix a les persones estrangeres que porten més de dos anys empadronades, si no renoven la seua situació. L’any passat, al març, l’INE va anunciar que la dada seria 59.381, i que després del recurs del consistori finalment va quedar en 59.493.

L’Ajuntament ha treballat en accions “perquè Alcoi siga una ciutat atractiva, que capte a nous residents, i d’acord amb les últimes dades, ho està aconseguint”, resa el comunicat remès als mitjans. La tendència a l’alça de l’augment de població “és més que evident, pujant ja més de 500 habitants l’any passat i més de 800 en aquest. Tot això demostra que la ciutat és cada a dia més atractiva i que més persones estableixen ací la seua residència”, segueix el text.

Per a l’Ajuntament, Alcoi és una ciutat “que aposta per l’ocupació de qualitat i el talent, amb dos campus universitaris i una escola superior de disseny. Som una ciutat industrial amb molt bons serveis, i ben comunicada”. La ciutat augmenta en 1.362 habitants en els últims dos anys, tot i tindre un creixement vegetatiu negatiu -és a dir, mor més gent de la que naix-, però ve a viure molta més gent”, afirmen.

Alcoi té una població flotant de 2.000 persones, que viuen a la ciutat, però no estan empadronades, ja que en la seua major part són estudiants. Molts d’ells una vegada acaben els seus estudis, es queden a viure, creant a la ciutat les seues empreses o xicotetes indústries tecnològiques, segons han detectat des de les oficines municipals.

“Continuarem treballant en noves accions i projectes que ens permeten continuar creixent”, ha destacat l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui afig que “aquestes xifres demostren que Alcoi és cada vegada una ciutat més atractiva per a viure, cada vegada més persones estableixen la seua residència a la nostra ciutat atretes per la qualitat de vida, les oportunitats de trobar una ocupació de qualitat, la mobilitat sostenible i el magnífic entorn que tenim”.

Població i economia

La milloria en les dades de població també es reflecteix en els indicadors econòmics. La ciutat va tancar 2023 amb 17.484 persones afiliades a la Seguretat Social, és a dir, quasi 17.500 persones estan treballant a Alcoi, el número més alt dels últims 15 anys. Aquesta dada “demostra que la gent no sols ve a viure a Alcoi, també ho fa a treballar”, segons indiquen des del Consistori.

Alcoi registra altres indicadors posititus, per exemple en quant a ocupació, ja que té 2.497 aturats menys que el juny de 2011, un 34,66% menys d’atur. Per a l’equip de Govern, “la ciutadania també valora que a Alcoi la pressió fiscal és més baixa que la mitjana nacional. Cada alcoià paga 104,18 euros menys en impostos que en la resta d’Espanya, o 95,75 euros menys d’IBI que en els municipis de la Comunitat Valenciana de població similar”, conclou la nota de premsa.