Home Alcoià Alcaldes i portaveus del PP demanen a Generalitat punts d’emergència contra incendis...

Alcaldes i portaveus del PP demanen a Generalitat punts d’emergència contra incendis a la muntanya

0
SHARE
Alcaldes i portaveus populars reunits a Benimassot.

Alcaldes i portaveus del Partit Popular (PP) a les comarques de l’Alcoià i el Comtat s’han unit per exigir al Consell la creació a la zona de la muntanya de punts d’emergència que permeten lluitar d’una manera més eficaç contra incendis com el que va arrasar el passat estiu la zona de la Vall d’Ebo.

“Com a conseqüència dels incendis d’aquest estiu els alcaldes i portaveus han detectat unes mancances quant a infraestructures mínimes, punts d’emergència com a eines útils per combatre millor el foc”, ha assenyalat el diputat autonòmic per la província d’Alacant Nando Pastor després d’una reunió entre alcaldes i portaveus de les dues comarques celebrada dies enrere a Benimassot.

A la reunió s’han donat cita també els alcaldes de Benifallim, José Carlos Barrachina; de Tollos, Félix Frau; de Planes, Javier Sendra; de Benimassot, Rafael Cano i de Famorca, Vicente Antonio Ruiz. També hi han acudit la tinenta alcaldessa d’Agres, María García; el diputat provincial José Ramón González de Zárate i el candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Carlos Pastor.

Infraestructures adequades

En aquestes zones d’emergència, ha asseverat Pastor, “s’haurien d’incloure punts amb la pressió adequada d’aigua perquè els vehicles d’emergència puguin omplir els dipòsits en cas d’incendi. També cal contemplar dipòsits perquè els helicòpters carreguen aigua sense desplaçar-se a altres llocs i no perdre més temps, així com altres mesures que resultin eficaces en cas d’incendi”.

Segons ha explicat Pastor, aquestes peticions “es canalitzaran a través d’una proposició no de llei a les Corts Valencianes per exigir al Consell una actuació urgent en aquest sentit”. Per part seva, el diputat provincial José Ramón González de Zárate ha recordat que “la Diputació provincial ja ha començat a treballar en aquest sentit, reservant sòl en els plans generals d’aquests municipis, però ara necessitem que sigui la Generalitat la que pose en marxa aquests punts d’emergència”.