Home Alcoià Labora atorgarà ajudes de 5.000€ a iniciatives sostenibles o digitals que es...

Labora atorgarà ajudes de 5.000€ a iniciatives sostenibles o digitals que es posen en marxa en localitats despoblades

223
0
SHARE
Mapa amb les localitats valencianes en risc de despoblament assenyalades amb fúcsia.

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ofereix ajudes de 5.000€ a persones que emprenguen una activitat en una localitat en risc de despoblament o als que inicien una tasca que contribuisca a la transició ecològica o digital. Les persones que vulguen emprendre una activitat que complisca alguna d’aquestes premisses han d’estar donades d’alta a Labora, no necessàriament com a aturades, abans del començament de l’activitat, així com haver iniciat l’activitat empresarial com a persona treballadora autònoma entre l’1 de gener i el 28 de febrer del 2023.

Els municipis en risc de despoblament on es pot iniciar l’activitat empresarial objecte d’aquesta mesura, es poden consultar a l’annex de la resolució de l’ajut. A més, per poder optar a la subvenció caldrà adjuntar un informe sobre la viabilitat tècnica, econòmica i financera. Per obtenir aquest informe cal adreçar-se a qualsevol dels agents de desenvolupament local (AEDL) del municipi on s’haja de desenvolupar l’activitat.

En aquests casos, aquest informe tindrà caràcter totalment gratuït. En aquelles localitats on no hi hagi la figura de l’agent de desenvolupament local, es pot recórrer a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També podrà ser elaborat per qualsevol de les entitats incloses al Mapa d’Entitats de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

Transició verda com a requisit

Es considera que una mesura contribueix a la transició ecològica quan es tracte d’una activitat que previnga, minimitze o corregisca els danys ambientals provocats per l’acció humana. Per tant, inclou iniciatives de qualsevol sector econòmic, des del transport, reciclatge, reducció del consum d’energia, aigua o materials com el paper; l’agricultura i la ramaderia respectuosa amb el medi ambient o les elaboracions de productes d’artesania local.

El termini per presentar la sol·licitud s’inicia el 25 de gener i es mantindrà obert fins al 31 de març de 2023. La sol·licitud es presentarà preferentment de forma telemàtica a la seu de la Generalitat, a través del procediment habilitat a aquest efecte. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència -Fons Next Generation-, que pretén fomentar nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat.

Per això, des de Brussel·les s’ha posat a disposició dels estats membres una línia extraordinària de fons, amb què actuacions com aquesta seran finançades íntegrament per la Unió Europea. La finalitat d’aquests fons extraordinaris és donar suport a la inversió i les reformes als estats membres per aconseguir una recuperació sostenible i resilient.