Home Alcoi Alcoi executa més de 50 projectes dins l’Estratègia EDUSI per un valor...

Alcoi executa més de 50 projectes dins l’Estratègia EDUSI per un valor total de vora 17 milions d’euros

0
SHARE

Des de 2017 que Alcoi és una de les pioneres a tota Espanya en l’aplicació dels paràmetres de l’Agenda 2030 impulsats de d’Europa. Fou llavors quan la ciutat dels ponts va començar a aplicar la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI). Les iniciatives que proposava Alcoi sumaven en torn a 60 projectes, dels quals han sigut executats més del 84% per un valor total superior als 16,7M€. És el balanç del projecte de ciutat defensat des de l’equip de govern quan s’ha tancat el seu desenvolupament, actiu fins el 31 de desembre del 2024.

Quatre eixos d’inversió

L’estratègia EDUSI alcoiana es cimentava en 4 pilars fonamentals: tecnologies de la informació, amb una inversió de d’1,1M€; transició ecològica, amb 4,4M€ d’inversió; conservació del Medi Ambient, amb aportacions per valor d’1,2M€; i lluita contra la pobresa, amb mig milió d’inversions. D’entre tots ells destaca el de Rodes. Alcoi està considerada com una de les ciutats referents en l’aplicació de l’estratègia, pel que espera poder accedir a properes edicions en condicions privilegiades.

Els fons europeus han finançat la meitat de tots els projectes desenvolupats per l’Ajuntament dins l’Estratègia EDUSI entre 2017 i 2023.