Home Alcoi Alcoi mostra el seu creixement turístic amb una àmplia oferta pel Dia...

Alcoi mostra el seu creixement turístic amb una àmplia oferta pel Dia Mundial del Turisme

0
SHARE

La celebració del Dia Mundial del Turisme obrirà les portes de forma gratuïta a tots els museus d’una ciutat que, a més programa activitats novadores per a l’efemèride. L’objectiu és que cada vegada una major quantitat de gent conega els atractius de la localitat, on últimament s’ha registrat un augment de visitants. Aquest fet porta anys provocant l’aparició d’empreses turístiques que estan consolidant a Alcoi com a destinació de referència a l’interior.

Durant els darrers anys, les destinacions turístiques de l’interior estan veient com el turisme està convertint-se en un potent sector econòmic per bona part de les localitats. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, la cultura, la gastronomia, les tradicions o la natura han provocat un considerable augment de l’interès turístics per part d’una xifra creixent de visitants. Dades que es posen de manifest en una setmana en la que tot el món es prepara per a celebrar el Dia Mundial del Turisme, amb el que obrir a tothom el potencial de cadascuna de les localitats.

En el cas concret de la ciutat d’Alcoi, al llarg dels darrers anys s’ha creat un sector econòmic que al segle XX era desconegut. El creixement de la xifra de visitants, posat de manifest durant la Fira Modernista, ha provocat que molts emprenedors hagen creat empreses turístiques. La dinamització econòmica que això ha facilitat per a la ciutat està començant a convertir-la en ubicació referent en quant al turisme a l’interior alacantí. Tot a una ciutat cada vegada més preocupada per que el servei turístic que s’ofereix al visitant siga de la màxima qualitat.

Amb aquesta realitat ja constatada a la ciutat dels ponts, no és d’estranyar que tots els seus recursos turístics es bolquen per a commemorar el Dia Mundial del Turisme que es celebra aquest cap de setmana. Durant dissabte 28 i diumenge 29, tots els espais expositius alcoians obriran portes de forma gratuïta per a divulgar les seues col·leccions a un públic creixent. Algunes preparen innovadores activitats, com un escape room al Museu dels Bombers, tast d’olis a Masia La Mota, visites guiades pel Centre d’Alcoi, gymkanes per a tota la família al Museu Isurus, sessions de jazz a l’IVAM-CADA i la Capella de l’antic Asil o una ruta en bici per la Via Verda.

Tot per a mostrar el creixent atractiu turístic d’una ciutat que porta anys apostant fermament per a aquest sector com a dinamitzador econòmic.