Home Alcoi Alcoi serà seu d’un nou parc científic orientat a nodrir de coneixement...

Alcoi serà seu d’un nou parc científic orientat a nodrir de coneixement al teixit industrial de la zona

281
0
SHARE

La major part del coneixement investigador que es genera en una determinada zona ix de les universitats que estan presents en ella. Fet que possibilita que el teixit productiu que l’envolta es beneficie de les investigacions dutes a terme als que son els principals centres del saber en l’actualitat. Entre el personal universitari no sols es troben docents, sinó també investigadors, que duen a terme estudis sobre les seues especialitats. A les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el principal ens universitari és el Campus d’Alcoi de la UPV.

La principal infraestructura educativa de la muntanya alacantina capitaneja un projecte que pot donar un salt qualitatiu al teixit productiu d’aquesta àrea. És la creació d’un parc científic, proposta que naix del campus alcoià, secundada per l’Ajuntament d’Alcoi i que la Conselleria d’Innovació i Universitats ha fet seua. La posada en marxa d’aquesta iniciativa compta amb una partida pressupostària de 250.000€ en l’esborrany dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Un projecte orientat a fer arribar a les empreses de la zona avanços que les ajuden a millorar.

Més i millors investigacions

Pel moment es desconeix la ubicació exacta de la nova infraestructura investigadora a la ciutat dels ponts. El que és segur és que el Campus d’Alcoi de la UPV ha experimentat durant els darrers anys un esclat en quant al nombre i la qualitat de les investigacions que generen els seus docents. Cosa que es vol revertir en la societat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en torn a dos premisses fonamentals: innovació i sostenibilitat.

La visita de la consellera Bueno ha reunit al campus alcoià a representants empresarials de tot l’interior alacantí per a traslladar-los els paràmetres de la nova infraestructura.