Home Alcoi Avancen les obres del Mausoleu amb que Alcoi retrà homenatge pòstum al...

Avancen les obres del Mausoleu amb que Alcoi retrà homenatge pòstum al cantant Camilo Sesto

0
SHARE
Estat de les obres del Mausoleu en homenatge a Camilo Sesto.

Les obres de construcció del Mausoleu en memòria a l’artista Camilo Sesto, que s’estan duent a terme en el Cementeri Municipal Sant Antoni Abat d’Alcoi, estan en marxa i està previst que finalitzen en 8 setmanes, sempre que no hi haja condicions meteorològiques adverses, tal com han informat representants de la família del cantant.

Recordem que el finançament del disseny i construcció del panteó-mausoleu, així com el manteniment del monument mausoleu, serà a càrrec de l’hereu de Camilo Sesto, és a dir; Camilo Miguel Blanes Ornelas, mentre que el manteniment de l’espai exterior serà assumit pel personal municipal del Cementeri.

L’arquitecte que ha dissenyat el projecte contractat per la família és Miguel Botella Ruiz Castillo. Donada la transcendència mediàtica del cantant en la memòria del qual s’alça, l’Ajuntament va cedir la parcel·la. Al mateix temps la família va haver de presentar el projecte perquè fora aprovat per l’òrgan municipal competent, amb els pertinents informes del personal tècnic municipal, donada la singularitat del cementeri, continuant així el procediment que determina el reglament que regula el servei del cementeri municipal “Sant Antoni Abat”.

Tal com es va acordar amb els representants legals de l’hereu de Camilo Sesto, tant la maqueta del mausoleu com tota la documentació d’aquest procés estarà situada en la part final del museu dedicat a Camilo Sesto.

Alcoià internacional

Camilo Sesto ha sigut una de les figures més representatives de tota la història recent de la ciutat. De fet, la seua trajectòria ha sigut mereixedora de la concessió de la Medalla d’Or i del seu nomenament com a Fill Predilecte d’Alcoi, mitjançant acord del Ple de l’Ajuntament de data 9 de novembre de 2016. La Junta de Govern Local de data 23 de novembre de 2018 va aprovar el canvi de denominació de l’espai públic ‘Avinguda Alameda’ que va passar a denominar-se ‘Alameda Camilo Sesto‘. El cantant alcoià va morir el 8 de setembre de 2019 i està enterrat en el cementeri alcoià amb els seus pares.

“Volem agrair a l’hereu Camilo Blanes Ornelas i també a la seua mare Lourdes Ornelas fer realitat el desig de Camilo Sesto a la nostra ciutat. Al mateix temps és important destacar que estem informant puntualment el Club de Fans, que estan fent una gran labor per la memòria de Camilo Sesto”, ha destacat el Regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis.