Home Alcoià Caixa Ontinyent activa eines per a reforçar el seu compromís amb la...

Caixa Ontinyent activa eines per a reforçar el seu compromís amb la sostenibilitat i el Medi Ambient

0
SHARE

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, Caixa Ontinyent ha reiterat el seu compromís amb la sostenibilitat mitjançant una línia d’actuació orientada en tres vessants: reforç de la seua gestió ambiental com a empresa; avaluació i control de l’impacte social i econòmic derivat de les activitats que finança; i llançament d’un nou programa a través de la Fundació Caixa Ontinyent.

La conscienciació que a nivell mundial s’està prenent en relació amb els denominats aspectes ASG -ambientals, socials i de governança-, l’evolució i la sostenibilitat dels quals és essencial per a garantir la qualitat de vida de les futures generacions. Una preocupació que des de fa anys ha fet constar Nacions Unides i altres organismes internacionals, incrementada pels adversos efectes del canvi climàtic. La Unió Europea està generant tota una sèrie de mesures, en gran part legislatives, tendents al fet que persones, empreses i organismes s’involucren directament en aquest sentit.

Segons el President de Caixa Ontinyent, José Pla, “el nostre Pla Estratègic 2023-2025 incorpora objectius ambiciosos centrats en la sostenibilitat i el benestar. No ens limitem a complir estrictament la legislació vigent, sinó que adoptem una actitud proactiva i líder en estes àrees. Ens enorgullix ser un referent en banca de proximitat i l’entitat financera de confiança per a les persones compromeses amb el seu entorn”.

Pla ha destacat que “més enllà de les nostres responsabilitats institucionals, aspirem a ser agents de canvi, fomentant una major consciència i acció en la nostra comunitat. Convidem a totes les persones, empreses i entitats al fet que s’unisquen a nosaltres en este esforç, aportant cadascun el seu gra d’arena per a construir un futur més sostenible i equitatiu. En este sentit, hem triat el camí de la responsabilitat i la innovació. Ens comprometem a implementar iniciatives que no sols beneficien als nostres clients i empleats, sinó que també tinguen un impacte positiu en la societat i el medi ambient”.

La presentació d’este nou compromís de Caixa Ontinyent ha tingut lloc en roda de premsa. Un acte en el qual l’Entitat ha presentat, a més, un vídeo divulgatiu que tracta de conscienciar sobre el tema i motivar a l’acció.

El compromís de Caixa Ontinyent

Vicente Ortiz s’ha referit al fet que la sostenibilitat és una qüestió global que ens afecta a tots i a la qual cadascun pot i deu contribuir amb molt poc esforç, perquè les xicotetes accions, sumades dia a dia, són les que faran que el nostre entorn -social, econòmic i ambiental- oferisca unes o altres condicions de vida. Per això, com a entitat socialment responsable, Caixa Ontinyent reitera el seu compromís amb la societat, amb el medi ambient i, en definitiva, amb el futur.

Per part seua, Roberto Sanz es va referir a la nova línia d’actuació iniciada, que evoluciona i s’adapta a les noves circumstàncies: la gestió ambiental se centra en compres i consums responsables, eficiència energètica, tractament de residus, reciclatge i transició cap a una economia més circular. El mesurament de la petjada de carboni de l’Entitat permetrà disposar d’elements de reducció i compensació que asseguren la neutralitat de les emissions.

Les finances sostenibles consistixen a avaluar l’impacte social i econòmic de les inversions, potenciant i afavorint aquelles que siguen més respectuoses amb el medi ambient o incorporen elements de lluita contra el canvi climàtic. Els productes específicament qualificats com a sostenibles permetran orientar en eixa línia l’activitat financera de Caixa Ontinyent. El nou programa de Sostenibilitat aportarà formació, informació, divulgació i conscienciació.

Nou programa de Sostenibilitat

Per part seua, Angela Martínez ha ressaltar les actuacions que el nou programa té o posarà en marxa en les pròximes setmanes: impuls i col·laboració en les actuacions de Caixa Ontinyent orientades a la sostenibilitat; blog i notícies en la web de la Fundació; incorporació de conceptes de sostenibilitat a l’actual programa d’educació financera; elaboració i impartició de cursos, tallers i sessions formatives, presencials i online; incorporació de cursos a l’Aula Virtual que la Fundació disposarà pròximament; convocatòria d’un concurs per a escolars de 1r i 2n d’ESO de la Comunitat Valenciana, en el curs 2024-2025, per a fomentar idees de millora d’aplicació pràctica en els seus propis centres.