Home Castalla Castalla aprova l’avantprojecte per a accelerar les obres de la reivindicada Residència...

Castalla aprova l’avantprojecte per a accelerar les obres de la reivindicada Residència de Majors

0
SHARE

La quantitat de places assistencials amb que compten les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla és insuficient per a cobrir una demanda creixent. L’envelliment de la població és un dels factors que fa que cada vegada siguen necessàries més places, sobre tot en centres de dia i residències per a persones majors. A la sub comarca de la Foia de Castalla n’existeixen dos a Ibi i Onil, però la quantitat de places totals són insuficients. Per això, Castalla porta anys reivindicant una infraestructura d’aquestes característiques.

L’anunci de la construcció ja va ser confirmat per Generalitat, encara que estava en dubte la ubicació definitiva. Finalment, el Consell s’ha decantat per crear una nova residència i no utilitzar les instal·lacions on s’ubica l’actual CEAM a la capital de la Foia -els habitatges tutelats-. L’administració regional correrà amb tota la despesa per a dotar a Castalla d’aquest nou servei, que comptarà tant amb residència com amb centre de dia per a una capacitat total per a 60 usuaris. L’avantprojecte que baralla l’Ajuntament de Castalla té un cost superior als 13 milions d’euros.

Nucli sociosanitari

El Consistori castellut cedirà el solar sobre el que s’ubicarà la nova residència en una parcel·la d’ús administratiu. El plenari haurà de modificar aquesta qualificació per a permetre tant la construcció de la nova residència com del nou centre de salut, que s’ubicarà al seu costat. L’edifici comptarà amb un soterranis, una planta baixa i 2 pisos sobre una superfície de més de 5.500m2, tot i que el projecte definitiu pot patir variacions.

La intenció de l’Ajuntament de Castalla és obtindre el vist i plau de Generalitat per a adjudicar les obres encara enguany, encara que el temps previst per a la seua construcció no baixarà dels 5 anys.