Home Castalla Castalla consolida els tancaments infantils per a crear pedrera cara al futur...

Castalla consolida els tancaments infantils per a crear pedrera cara al futur de les Festes de Vaca

0
SHARE

Els festejos relacionats amb els bous i les vaques formen part de la tradició valenciana. Un fet que provoca que moltes localitats facen d’aquests esdeveniments una part dels seus actes festius. Tant que part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla celebraven vaquetes al carrer durant bona part del segle XX. A dia de hui, a la muntanya alacantina únicament perviuen dos festes d’aquest tipus, localitzades a Castalla i Tibi. Ara bé, es tracta dels festejos més participatius que celebra cadascuna d’aquestes localitats al llarg de l’any.

Les Festes de Vaca de Castalla s’han celebrat enguany entre els dies 12 i 16 d’agost amb una notable assistència de públic. Cosa que incrementa els riscos i que, de fet, ha deixat un rastre de ferits entre els participants en les soltes. Però el lligam que manté la capital de la Foia amb les vaques és indissoluble, a jutjar per la quantitat de visitants que han omplert els carrers de la localitat amb cada solta de vaques. A banda, la Comissió de Vaca està treballant per a garantir el futur d’aquesta festa programant tancaments infantils que garantisquen el seu futur.

Augment de la participació

L’organització ha programat per als festejos d’enguany dos tancaments infantils que han resultat més participatius que de costum. La participació en ells és lliure i, de fet, no son pocs els menuts que fabriquen els seus propis carretons amb els que començar a practicar per a sortejar les banyes de les vaques. L’elevada assistència de noves generacions fa pensar en que la Vaca de Castalla té el futur garantit.

Com a novetat, enguany els tancaments infantils dins les Festes de Vaca han canviat l’inici al carrer Major, entre l’església i l’Ajuntament de Castalla.