Home Castalla Castalla presenta una completa programació per a les Festes de Vaca amb...

Castalla presenta una completa programació per a les Festes de Vaca amb novetats en els tancaments

0
SHARE
L'Alcalde de Castalla, Jesús López (centre) i dos dels regidors del seu equip amb el cartell de les Festes de Vaca 2023.

L’Ajuntament de Castalla ha presentat la programació de les Festes de Vaca 2023. Les celebracions populars en honor a Sant Roc, el patró de la ciutat, tindran lloc del dissabte 12 al dimecres 16 d’agost. El Consistori organitza aquests festejos taurins en col·laboració amb els membres de la Comissió de Vaca i amb la participació de la Ramaderia ‘La Paloma’.

L’Alcalde de Castalla i Regidor de Festes, Jesús López, ha posat en valor el potencial de les Festes de Vaca, “en les quals participa més gent que en les nostres celebracions de Moros i Cristians”. De fet, ha destacat el primer edil, “la gent que ve a visitar-nos passa tot el dia a la ciutat, gaudeix dels actes taurins i menja i sopa als bars i restaurants dels nostres hostalers, el que beneficia a tota la localitat. El nostre objectiu és que estiguen entre nosaltres el màxim temps possible, perquè puguen conèixer i participar de la nostra essència castelluda”.

Agenda per dies

El ‘chupinazo’ donarà començament a les Festes de Vaca 2023, on s’espera una gran afluència de gent el 12 d’agost a les 19:00h a la plaça de l’Ajuntament. Posteriorment, el patró Sant Roc serà traslladat fins als torils. En la matinada del dissabte al diumenge a les 00:00h tindrà lloc el primer tancament i solta de vaques. Una vegada finalitzat l’acte, la plaça Major acollirà la berbena.

Al dia següent, el diumenge 13 d’agost se celebrarà el primer tancament infantil amb carretons a partir d eles 12:00h. Per la vesprada, serà el torn d’un nou tancament i solta de vaques i bou, entre les 18:30 i les 20:30h. De nit, torna la solta de vaques i bou a partir de les 00:00h.

El dilluns 14 d’agost a les 9:30 hores tindrà lloc el tancament. De vesprada, altra oportunitat per a assistir a la solta de vaques i bou a partir de les 18:30h. A la mitjanit, solta de vaques i berbena.

El dimarts 15 d’agost començarà amb la missa a l’església a partir de les 10:00h, i la posterior processó de Nostra Senyora de l’Assumpció i el Patró Sant Roc. Per la vesprada, la placeta El Carreter serà l’epicentre de la festa amb un ‘tardeo’ de 17:00 a 20:30h, en el que participaran totes les penyes taurines.

Finalment, el dimecres 16 d’agost serà el final dels festejos. A mig dia se celebrarà el tancament infantil amb carretons entre les 12:00 i les 13:00h. De vesprada, a partir de les 18:30h serà la última soltada de vaques i bous.

Novetats en el tancament

Una de les novetats d’aquest any té a veure amb el recorregut del tancament, que canvia el seu trajecte tradicional i, en aquesta ocasió, arrancarà des de la plaça de l’Església, amb l’objectiu de revitalitzar també aquesta part del casc antic. Des d’allí, els animals recorreran el carrer Major i el carrer Mig fins a accedir al recorregut.

En aquest sentit, el Regidor de Festejos Taurins, Javier Sirvent, ha explicat que “d’aquesta manera donem protagonisme a uns carrers emblemàtics per a Castalla, que se situen al centre històric i, al mateix temps, no molestem a l’hostaleria de la localitat, ja que no hi ha terrasses al pas de les vaquetes”.

Així mateix, l’edil també ha anunciat que el dia 15 d’agost per la vesprada s’ha substituït la solta de vaques per un ‘tardeo’ en la placeta El Carreter. Sirvent ha declarat que “així reunim a totes les penyes de la Vaca i a la gent de la localitat en un mateix punt, amb la finalitat de potenciar l’ambient festiu”. Finalment, l’edil ha confirmat que les berbenes del diumenge 13 y el dimarts 15 s’han desplaçat fins a la plaça Major.