Home Cocentaina Cocentaina aprova un Pressupost per al 2024 proper als 12,7M€, un 7%...

Cocentaina aprova un Pressupost per al 2024 proper als 12,7M€, un 7% més que el de l’any anterior

0
SHARE
Un instant de la votació dels pressupostos a Cocentaina.

Aquest passat dijous 28 de març s’ha celebrat a Cocentaina el Ple Extraordinari en el qual, com únic punt del dia, s’ha debatut l’aprovació del Pressupost Municipal per a l’exercici 2024. Finalment, s’ha aprovat amb els vots a favor del PSOE i Compromís per Cocentaina, mentre que PP ha votat en contra i Vox s’ha abstingut. Aquest pressupost es composa d’un import de 12.685.779 euros, el que suposa un increment del 7,016% (831.659,77 euros) més que en els anteriors pressupostos del 2023.

Un dels principals problemes a l’hora de l’elaboració d’aquest pressupost han estat els alts preus de l’energia, a més de l’acord energètic que l’Ajuntament de Cocentaina té signat amb la Diputació d’Alacant per un període de 2 anys -finalitza, precisament, el 2024- amb un import de 3.677.924,34 euros. Segons Marisa Abad, Regidora d’Hisenda, s’ha hagut de fer “encaix de bolillos” per a poder cobrir totes les necessitats de l’Ajuntament alhora que s’hi mantenia aquest acord.

Un altre dels punts a destacar és l’augment en un 5,06% (287.138,28 euros) en les despeses de personal, motivat principalment per l’augment de salaris previst per al 2024, a més de la contractació de personal essencial per al bon desenvolupament de l’administració local. D’altra banda, s’ha decidit prioritzar l’ocupació pública en compte de recórrer als serveis privats externs i, per aquest motiu, també s’ha consignat la contractació de socorristes.

Dotació per al Casc Antic

No obstant això, una de les grans novetats d’aquest pressupost és la dotació que se li ha assignat a la recentment creada Regidoria del Nucli Antic. La partida s’ha inaugurat amb 20.000 euros, una quantia que “tan sols és el començament del compromís que l’Ajuntament de Cocentaina manté amb els barris del Raval i la Vila”, segons resa el comunicat de premsa remès als mitjans de comunicació.

Per altre costat, s’ha augmentat la partida de la gestió de residus, Fira de Tots Sants, així com del Servei d’Ajuda a Domicili i el Programa de Menjars a Casa. Un fet que, per als responsables municipals contestans, “demostra l’aposta del govern per la millora de la neteja de la localitat, per una de les nostres tradicions més internacionals i pels col·lectius més vulnerables”.

Inversions

Les principals inversions per al 2024 s’iniciaran amb la remodelació del Centre Cultural El Teular, i continuaran amb la millora de la infraestructura de l’avinguda de les Moreres.

Marisa Abad, Regidora d’Hisenda, ha assegurat que, “tal com s’hi pot apreciar, no és el pressupost que l’Ajuntament de Cocentaina voldria aprovar, atés que sempre es pretén, mitjançant aquest pressupost, cobrir les necessitats del municipi. Unes necessitats que, tenint en compte l’activació o no de les regles fiscals, s’estudiarà i es buscarà la millor manera de cobrir-les. El que sí que puc assegurar és que la voluntat d’aquest Equip de Govern és fer tot el que estiga en les nostres mans pensant sempre en el bé i el futur de Cocentaina”.

En paraules de Jordi Pla, Alcalde de Cocentaina, “tot i que és un pressupost ajustadíssim i no dona cabuda a tots els projectes que voldríem fer, vull destacar que aquest pressupost ha crescut un 7,02% respecte a l’any passat, passant la barrera dels 12 milions d’euros. En aquest pressupost hem volgut donar participació als grups de l’oposició i també ens hem reunit amb l’Associació de Veïns. És un pressupost que aposta clarament pels serveis públics i per garantir la igualtat d’oportunitats i la dinamització social, econòmica i cultural de Cocentaina”.