Home Cocentaina Veïns i oposició denuncien que Cocentaina no ha presentat projectes per a...

Veïns i oposició denuncien que Cocentaina no ha presentat projectes per a obtenir fons amb els que rehabilitar el Casc Antic

385
0
SHARE
Cartells de protesta penjats pel Casc Antic de Cocentaina.

La Generalitat Valenciana ha atorgat ja les ajudes a la rehabilitació i consolidació d’habitatges en cascs històrics de les diferents localitats valencianes. Unes ajudes a les que Cocentaina no accedirà, segons han denunciat en un comunicat de premsa els integrants de Compromís-Col·lectiu 03820. Al llarg dels darrers anys, els veïns de la zona antiga de la capital del Comtat venen reivindicant accions per a consolidar els habitatges del barri.

A dia de hui, desenes d’aquests immobles es troben en estat ruïnós, i molts d’ells amenacen amb entrar en fallida, posant en perill a veïns i altres edificis. La manca d’actuacions per part del Consistori contestà a la zona ha portat a forces de l’oposició a denunciar el que consideren com a “deixadesa” per part de l’equip de govern. Una situació que afecta principalment als barris del Raval i La Vila i que, en primera instància, és responsabilitat dels propietaris dels immobles.

“Oportunitats perdudes”

L’Ajuntament “no ha tingut mai cap intenció de presentar un projecte per al nucli antic i per al nostre poble, pel qual hem perdut moltes i valuoses oportunitats”, ha lamentat Jordi Pla, portaveu de l’agrupació valencianista i candidat a l’Alcaldia a les eleccions municipals del 2023. Per a exemplificar aquesta situació, la ciutat d’Alcoi rebrà més de 9 milions d’euros en aquest concepte per als barris de la Font Dolça i el Sagrat Cor.

No obstant, “tot i que ja s’arriba tard, des de Compromís demanem urgentment la creació d’un pla d’inversions clar i valent amb l’objectiu de millorar les nostres cases i carrers tant al Raval com a la Vila. Encara som a temps de revertir aquesta situació. Encara som a temps d’aconseguir la Cocentaina que volem”, ha conclòs Pla.