Home Alcoià L’atur no ha pujat en el que va d’any a l’Alcoià-Comtat-Foia després...

L’atur no ha pujat en el que va d’any a l’Alcoià-Comtat-Foia després d’una nova davallada de 113 desocupats en març

0
SHARE
Dades de l'atur referents al mes de març a la muntanya alacantina.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla encara no saben el que és destruir ocupació durant els 3 mesos que han transcorregut de l’any 2024. La zona encadena 3 mesos consecutius de davallades en la xifra de persones sense ocupació, que consoliden el tota d’aturats a l’interior alacantí per davall de la barrera psicològica dels 10.000 aturats. A hores d’ara eixa dada es situa en 9.783 persones.

El sector serveis i la indústria segueixen sent els motors de la creació d’ocupació a la muntanya alacantina, tot i que cap dels sectors productius de la zona han destruït ocupació. El sector terciari ha davallat la xifra d’aturats en 47 persones per les 42 de la indústria, les 8 de la construcció i les 6 de l’agricultura en un mes en el que més dones que homes han trobat treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla -65 dones per 48 homes-.

Dades per localitats

Per localitats, és la vila d’Ibi la que més ocupació ha creat, amb 34 aturats menys que febrer. La segueix la ciutat d’Alcoi, amb 28 desocupats menys, pels 23 de Castalla, els 17 de Muro i els 14 d’Onil. Entre els municipis més habitats de la zona només Cocentaina ha destruït ocupació, augmentant la xifra d’aturats en 3 persones. Altres 8 poblacions de la zona també han augmentat les dades d’atur, totes en només una persona a excepció de Millena amb 5.

Aquesta tessitura segueix el fil de la situació que es viu a nivell nacional, amb un creixement econòmic per damunt de la mitjana europea. Març, a més, ha sigut el mes que ha registrat dades d’afiliació a la Seguretat Social no vistes des d’abans de la crisi del 2008 a nivell nacional.