Home Cocentaina Cocentaina celebra el Mig Any de la Mareta amb una completa programació...

Cocentaina celebra el Mig Any de la Mareta amb una completa programació d’actes religiosos

0
SHARE
Visita de la Pia Unió de Cocentaina a la localitat de Relleu.

La Pia Unió Mare de Déu del Miracle de Cocentaina ha organitzat durant aquesta setmana diferents actes per celebrar el Mig Any de la festa patronal. Les activitats van començar el passat dissabte 23 de setembre, dia en què van tindre lloc les jornades esportives dirigides a la base dels equips i clubs contestans. La jornada va ser un èxit de participació en la que es van repartir més de 400 medalles.

L’endemà, una nodrida representació de la Pia Unió, encapçalada pels seus presidents José Torró i Dolo Franco, van acompanyar als veïns i veïnes de Relleu en les festes patronals, que comparteixen patronatge. Allí van ser molt ben rebuts i tractats per la comissió organitzadora i van participar en l’acte de l’ofrena i l’Eucaristia.

El diumenge 1 d’octubre es va realitzar la peregrinació, enguany a Agres, poble que comparteix també el fervor i devoció a la Mare de Déu. La comitiva a peu va eixir des del monestir a les 8h del matí, portant la icona que anaven a deixar al convent d’Agres.

Setmana del Mig Any de la Mareta

Aquesta setmana tindran lloc els actes centrals. Així dijous 19 d’octubre, a les 20h, es celebrarà la missa mensual de la patrona, on participaran de manera especial els matrimonis que enguany celebren els 19 anys de casats. L’Eucaristia serà cantada per l’orfeó contestà Just Sansalvador. Finalitzada l’Eucaristia s’entregaran els premis del concurs de fotografia al que s’han presentat 161 imatges. Tots aquestos actes es duran a terme al monestir de la Mare de Déu.

El divendres 20 d’octubre, arribaran a Cocentaina les germanes serves del ‘Hogar de la Madre’ de València i començaran una missió local, per convidar a la gent del poble a participar del cap de setmana marià. A les 22h hi haurà una vigilia d’oració amb elles al monestir.

Per al dissabte 21 s’ha organitzat una convivència de formació per a totes les edats a càrrec de la congregació ‘iervas del Hogar de la Madre’. Les jornades començaran en la casa de les germanes Trinitàries. Ja a les 20.15h i al pati del Palau, amb les germanes i els participants de les formacions hi haurà un festival de carrer, amb música, testimonis…

Visites de Rafelbunyol i Relleu

El diumenge amaneixerà amb el tret de les 27 salves i la cercavila arreplegant als majorals i majorales. Enguany, a més, comptaran amb la participació de les comissions de festes de Rafaelbunyol i Relleu, poblacions que comparteixen la devoció cap a la Mare de Déu del Miracle. A les 11.30h, es celebrarà la missa de campanya al Pla del Palau, amb la imatge de la Mareta ubicada en el seu tron, andes i en el cancell del Monestir. Finalitzada l’Eucaristia s’imposaran les medalles als majorals i majorales i també es podran presentar als resin nascuts.

D’aquesta manera, es tancaran els actes organitzats per la Pia Unió per a celebrar esta setmana d’exaltació. Tanmateix, estan ja preparant l’exposició de la Fira, una mostra que comença en la capella de Sant Antoni, ubicada al Palau Comtal i origen del Miracle i que seguirà en el monestir de la Mare de Déu. La Pia Unió convida a tot el veïnat a participar d’aquestos actes i compartir aquesta setmana d’exaltació del mig any del Miracle de Cocentaina, 503 anys després.