Home Alcoià Els Premis Empresarials AITEX baten el rècord de participació en la seua...

Els Premis Empresarials AITEX baten el rècord de participació en la seua 5a edició amb 122 candidatures

388
0
SHARE
Els guardons que s'entreguen en els Premis AITEX, en una imatge d'arxiu.

L’Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) tanca la convocatòria de participació de la V edició dels seus Premis Empresarials, superant el seu propi rècord d’inscripció respecte de les darreres quatre edicions. Un total de 122 empreses de tot el territori nacional s’han presentat a la convocatòria, en diferents modalitats: 50 a la categoria d’emprenedoria, 40 a la de tèxtil i 35 a la de cosmètica.

Són bones xifres tenint en compte que s’ha incrementat en un 60% la participació respecte a l’edició del 2022, en què es van presentar 76 empreses. Cal destacar també l’alta participació en la modalitat d’emprenedoria ja que, sent el segon any en què es premia a startups, s’ha passat de 35 inscrits el 2022 a 50 el 2023.

Del total d’empreses inscrites en aquesta edició, 47 són de la Comunitat Valenciana i 75 són d’altres comunitats autònomes, fet que suposa un 61% del total. La província d’Alacant és al capdavant amb 30 empreses inscrites, seguida de Barcelona amb 28 i de Madrid amb 17.

Per a la selecció dels finalistes, un jurat expert i composat per representants de primer nivell del sector tèxtil, cosmètic, acadèmic, institucional i empresarial, valorarà les propostes presentades de cada modalitat, coneixent-se la decisió del jurat a l’acte de lliurament dels premis del proper 23 de novembre. Els criteris de valoració del jurat per a assignar la puntuació es basaran en la proposta de valor de cada proposta presentada, la seva innovació o impacte ambiental, els resultats obtinguts, la seva empremta socioeconòmica i la qualitat de la proposta presentada.

Lliurament dels premis

La gala de lliurament dels Premis Empresarials AITEX 2023 tindrà lloc el proper dijous 23 de novembre a les 18.00h a la sala d’actes de la nova seu d’AITEX. Es presentaran els finalistes de cada modalitat de participació per posteriorment anunciar el guanyador de cadascuna de les categories, així com el segon classificat. El guanyador de cada modalitat obtindrà una dotació econòmica de 20.000€, sent 10.000€ la quantitat que obtindrà el segon classificat. Es reparteixen així un total de 90.000€ en premis.

Seminari per a les empreses

L’acte de lliurament dels Premis Empresarials AITEX 2023 comptarà també amb un seminari professional de primer nivell a càrrec de Pedro Videla, on parlarà sobre macroeconomia mundial, economies emergents i mercats internacionals. Pedro Videla és professor del departament d’Economia de l’IESE i Doctor en Economia per la University of Chicago. Les àrees d’especialització inclouen la macroeconomia, l’economia internacional i les economies emergents.

Ha estat consultor d’organismes internacionals com ara la Comissió Europea, el Banc Mundial, el Banc Interamericà de Desenvolupament, l’Agència Internacional per al Desenvolupament (USAID) i el Fons Monetari Internacional. També ha estat professor convidat a universitats de tot el món, com la Reykjavik University (Islàndia), la Nile University (Egipte), la Llacs Business School (Nigèria), la CEIBS (Xina), la Universitat dels Andes, (Xile) i Wharton School (Estats Units).

Consolidació dels premis

Amb el tancament de la V edició dels Premis Empresarials AITEX, es confirma l’expansió a tot el territori nacional, havent rebut inscripcions d’empreses de ciutats com Madrid, Barcelona, Tarragona, Sevilla, Toledo, la Corunya i Màlaga, entre d’altres.

Els premis empresarials d’AITEX van sorgir el 2018 per fomentar la dinamització del teixit empresarial, ja sigui a l’àmbit tèxtil com a la resta dels sectors, incentivant la interacció amb diferents públics i amb què es pretén que les empreses siguen més competitives trobant-ne de noves solucions davant de nous reptes i impulsant el creixement industrial. Els premis empresarials reconeixen la tasca de les empreses contribuint al seu desenvolupament i projecció en els àmbits de la innovació, sostenibilitat i investigació.