Home Cocentaina Cocentaina programa actes durant 3 setmanes per a visibilitzar la igualtat entre...

Cocentaina programa actes durant 3 setmanes per a visibilitzar la igualtat entre gèneres en torn al 8M

156
0
SHARE
Cartell de la programació del 8M a Cocentaina.

El 8 de març és un dia marcat als calendaris i l’Ajuntament de Cocentaina ha organitzat un conjunt d’activitats i tallers per celebrar el Dia Internacional de la Dona i reivindicar la igualtat real entre homes i dones. La primera de les activitats serà el divendres 1 de març a les 19.00: la inauguració de l’exposició ‘Dones de Progrés’ a la Sala d’Armes del Palau Comtal, on romandrà fins al 31 de març.

Tot seguit, el dissabte 2 de març a les 17.00 hores, s’iniciarà des de la plaça del Pla la III Cursa de la Dona amb dues modalitats: una carrera amb un recorregut de 7,5 quilòmetres i una marxa no competitiva de 5 quilòmetres de recorregut. A més, el diumenge 3 de març a les 19.00 hores i al Teular, es presenta l’obra de teatre i dansa ‘Eternas’.

El 4 de març a les 18.00 hores al Centre Social Real Blanc es du a terme un taller de pancartes feministes dirigit per Acovifa. El  5 de març a les 19.30 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Pública Municipal, una conferència sobre la història del Patronat “de Protecció a la Dona” a càrrec de les autores del llibre ‘Indignas hijas de su Patria’. I el 7 de març a les 19.00 hores a la Biblioteca Pública Municipal, presentació del llibre ‘El arte de menstruar’.

Dia central dels actes

El 8 de març, el dia principal, es llegirà el manifest a la plaça de l’Ajuntament i, a més, alumnes de l’IES Pare Arques i del col·legi Sant Francesc d’Assís faran una actuació. A la vesprada, a les 18.00 h a la sala d’actes del Centre Social Real Blanc, Antonia Naverrete captivarà amb un recital de poesia.

El 14 de març i amb dues sessions a les 10.00 hores al Centre Social Real Blanc; i a les 18:00 hores a la FPA Beniassèn, es presenta la ponència ecofeminista ‘Ciència i Patriarcat: de aquellas bacterias sexis a esta humanidad sin seso. ¿Qué dice la ciencia?’, impartida per Marisa Maliaño Toca.

Per finalitzar les diferents activitats dedicades al dia de la dona, el 21 de març a les 13 hores al Teular, es projecta el  documental amb un debat posterior ‘TIKTOK Tràfic’, i a les 18.30 els documentals ‘AVA’ -guanyadora del premi Goya 2024 a la millor sèrie documental-; i ‘PornoXplotación’ de Mabel Lozano.

Paula Sánchez, Regidora d’Igualtat contestana, ha assegurat que “hem volgut que fora una programació completa i compromesa i que unira diversos vessants culturals. El més important és que, mitjançant les exposicions, xarrades, projeccions o teatres, defensem la igualtat real entre homes i dones d’una manera lúdica i directa. És a dir, accessible a totes i totes. D’altra banda, l’Ajuntament té la ferme voluntat que 8M esdevinga una cita ineludible dintre del calendari contestà. Volem ser referents de feminisme i de cultura i, en aquest sentit, continuarem treballant”.