Home Banyeres Cocentaina rehabilita i Banyeres substitueix les campanes de les seues respectives esglésies...

Cocentaina rehabilita i Banyeres substitueix les campanes de les seues respectives esglésies principals

0
SHARE
Les campanes de l'església de Santa Maria de Cocentaina son retirades per una grua. Foto de Paco Sempere.

Ús comú o renovació. Son dos dels motius pel que els campanars de dos de les localitats de l’interior alacantí van a ser visitats en els darrers dies d’aquesta setmana per grues i operaris. Estan encarregats de baixar els objectes que durant dècades han fet sonar una de les bandes sonores de qualsevol localitat: el toc de campanes. Ara, tant a Cocentaina com a Banyeres van a dur-se a terme treballs relacionats amb elles.

En el cas de la capital del Comtat, aquesta mateixa setmana una grua ha anat descendit les campanes de la principal església de la vila comtal. Durant una temporada estaran fora del seu lloc habitual per a rebre treballs de rehabilitació. Algunes d’elles van ser instal·lades a l’església de Santa Maria durant el franquisme i altres porten al campanar contestà des de mitjans del segle XVIII.

El pas del temps, l’oratge i l’ús han provocat que necessiten tasques de manteniment que afecten a 4 d’elles. Dos seran restaurades i altres 2 refoses, mentre les dos principals esperen a una segona fase de la restauració ubicades encara en el campanar. Els treballs són possibles gràcies a una subvenció de 40.000€ per part de la Diputació d’Alacant.

Banyeres, sense campanes fins abril

A Banyeres, aquest divendres 24 de febrer està previst el darrer toc de les campanes actuals a l’església també de Santa Maria. Posteriorment es procedirà al seu desmuntatge, en aquesta ocasió per a canviar d’ubicació i ser substituïdes per altres noves. Ja el dia 25 aniran al cementeri local, on seran ubicades. El temple de Banyeres estarà sense campanes fins mitjans d’abril, quan seran instal·lades les noves.