Home Alcoi Comença la construcció d’un edifici d’habitatges al Partidor, que serà exemple d’actuacions...

Comença la construcció d’un edifici d’habitatges al Partidor, que serà exemple d’actuacions urbanístiques al Centre d’Alcoi

171
0
SHARE
Camions i grues enceten els treballs al Partidor d'Alcoi.

Ja han començat les obres per a la construcció d’un edifici de 18 habitatges intergeneracionals en el barri del Partidor, en concret a Sant Mateu 102 i 104, placeta Els Eres d’Alcoi. Els treballs, que han sigut adjudicats per 1.984.844,53 euros, inclouen a més els equipaments i jardins privats per als usuaris, així com locals i jardins d’ús públic per al barri.

Gràcies a aquesta intervenció, es construirà un edifici de nova planta d’habitatges intergeneracionals, amb allotjaments per a joves i persones d’edat avançada. L’empresa adjudicatària va començar les obres a principis del mes de març i compta amb un termini de 21 mesos per a executar-les.

El projecte, que en la seua planta baixa albergarà espais accessibles als veïns del barri mitjançant accés controlat, pretén fomentar la relació veïnal i la vida autònoma. D’aquesta manera, encara que els inquilins no seran persones dependents, es preveu el major grau d’accessibilitat en els allotjaments i zones comunes de l’edifici. Es tracta d’un edifici sostenible, integrador i intel·ligent, seguint les línies d’estratègia urbana existents i en desenvolupament.

Revitalitzar el Centre

A més, la parcel·la s’inclou dins del Conjunt Històric en un entorn urbà molt deteriorat pel pas del temps, per això, amb el present projecte es pretén consolidar aquest entorn convertint-se al mateix temps en un exemple d’intervencions a realitzar en el Centre Històric.

Una dotzena d’aquests habitatges comptaran amb saló-menjador-cuina, a més un dormitori i un bany; mentre que altres sis seran apartaments diàfans amb bany separat. Amb l’objectiu de garantir un consum d’energia reduït, s’utilitzaran principis d’arquitectura bioclimàtica, que inclouen un estudi de les orientacions, disseny dels buits, proteccions solars, ús de materials i solucions constructives naturals, disposició de pati tèrmic, sistemes de calefacció d’alta eficiència, suport de refrigeració mitjançant ventiladors de sostre, sistema de reducció de consum d’aigua potable, etc…

El present projecte compta amb una ajuda de 810.000€ dins del marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació urbana i rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, i que ha servit per a finançar part dels honoraris i de les obres.

Segons explica la Regidora d’Habitatge, Teresa Sanjuan, “es tracta d’unes obres molt reivindicades per la ciutadania en general i especialment pels veïns del Partidor. Amb aquest projecte, a més de millorar la qualitat de l’espai i contribuir a la regeneració del barri, pretenem dotar d’oportunitats i major qualitat de vida tant a joves com a persones majors, col·lectius que seran els principals beneficiaris”.