Home Alcoi Comencen els treballs per a dotar a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi...

Comencen els treballs per a dotar a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi de 90 noves places d’aparcament interiors

954
0
SHARE
Maquinària operant per a ampliar l'aparcament de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi.

Després de concedir la llicència d’obra per part de la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi el passat 27 de juliol, ja han començat les obres d’ampliació de l’aparcament de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris. L’obra va ser adjudicada pel Departament de Salut d’Alcoi per 443.958,36€. L’actuació és finançada al 100% per la Generalitat Valenciana a través dels pressupostos participatius després de la sol·licitud de l’Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera, i té un termini d’execució de tres mesos.

Els treballs consistiran en ampliar la zona d’aparcament sobre l’antic heliport -actualment en desús- amb la finalitat de dotar d’un major nombre de places d’aparcament a l’aire lliure, passant de 102 places actuals -sense places adaptades- a 192 places, de les quals 4 seran adaptades. Així mateix, milloraran l’accés a l’aparcament, així com la circulació interior d’aquest.

Accés, eixida i sentit de circulació únics

En l’actualitat, l’entrada i eixida de l’aparcament s’efectua per un mateix lloc, pel carrer de Santa Teresa Jornet, sent aquest d’ample insuficient per als dos sentits. Aquesta millora de l’accés s’aconseguirà mitjançant l’execució d’una nova eixida de vehicles al carrer de l’Alcalde Francesc Boronat, deixant únicament com a entrada l’accés pel carrer de Santa Teresa Jornet, generant un únic sentit de circulació interior i evitant col·lapses pel trànsit.

L’obra també contempla executar un drenatge en la nova zona d’aparcament format per canalons lineals, que capten l’aigua superficial procedent de la pluja i la conduïsquen mitjançant la disposició de col·lectors enterrats i pous fins a la xarxa municipal de sanejament.

El Regidor de Mobilitat, Obres i Serveis, Jordi Martínez, ha destacat que “aquest aparcament és molt important no sols per a l’Hospital, que pràcticament duplicarà el seu aparcament. També per a la gent de la resta d’Alcoi i de les nostres comarques que ve al Verge dels Lliris, i per al barri de la Zona Nord. Moltes de les persones que anaven a l’hospital havien d’aparcar als carrers confrontants, la qual cosa provocava que la gent del barri haguera d’aparcar més lluny dels seus propis habitatges”.