Home Destacats Completa programació per a celebrar el Dia Internacional de la Dona durant...

Completa programació per a celebrar el Dia Internacional de la Dona durant tot el mes de març i abril a Muro

322
0
SHARE
Cartell que recull la programació pel Dia de la Dona a Muro.

L’Ajuntament de Muro ha organitzat un variat programa d’activitats per celebrar el Dia de la Dona el proper 8 de març. L’objectiu d’aquestes activitats és divulgar, conscienciar i reivindicar la necessitat d’aconseguir una verdadera igualtat real entre homes i dones. Amb aquesta finalitat, s’han programat tallers, xarrades i exposicions tant per a escolars com per a famílies i d’accés obert a tots els públics.

Programa d’activitats

El programa arrancarà el 5 de març amb la inauguració de l’exposició de cartells ‘Entrenar la mirada feminista’, cedida per l’Ajuntament de València. Una mostra amb la qual es pretén detectar les desigualtats entre homes i dones en la vida quotidiana i que convida a replantejar algunes situacions habituals. Estarà oberta al públic fins al 16 de març.

El 6 de març tindrà lloc el taller ‘Coeducació i formació en igualtat de gènere i empoderament per a dones’, al Matzem a les 19.00h, amb inscripció prèvia al mateix lloc.

Per al 7 de marc, a les 19.00h, s’ha organitzat el taller bàsic de tècniques en benestar emocional i mental, impartit per Toni Cuenca, facilitador en tècniques de benestar emocional amb places il·limitades amb inscripció al Matzem.

El 8 de març, Dia de la Dona, es llegirà el manifest reivindicatiu des de l’Ajuntament a les 19.00h. Enguany, les encarregades de donar-li veu seran la psicòloga Neus Sanoguera i la integradora social Zenaida Torregrosa, molt implicades en temes d’igualtat de la dona. Tot seguit, el Matzem acollirà el taller ‘Princeses, fades i bruixes’ impartit per la mateixa Neus Sanoguera. Es tracta d’una formació en què, a través del simbolisme i la màgia, es treballarà l’empoderament i creixement personal. Les places són limitades a 20 persones.

Per al 13 de març, s’ha organitzat una activitat destinada als alumnes de secundària de l’IES Serra Mariola que porta per títol ‘De aquellas bacterias sexis a esta humanidad sin seso’, una xarrada que impartirà Marisa Maliaño, doctora, feminista i ecoactivista que es dedica a divulgar ciència des del grup Ecofeminismes d’Ecologistes en Acció de Cantàbria.

Finalment, s’han organitzat uns tallers amb el títol ‘Famílies en Igualtat: corresponsabilitat’ que s’impartiran al Matzem els dies 14 i 21 de març i 11 i 18 d’abril. Les persones interessades poden fer la inscripció al Matzem.

Per una altra banda, cal recordar que, com és habitual, el 9 de març tindrà lloc la X Cursa Solidària Dia de la Dona organitzada per Les Llebres de Muro amb col·laboració de l’Ajuntament, en aquesta edició a benefici del CPEE Sanchis Banús. L’eixida serà a les 17.30 hores des del Matzem. Es pot participar tant en la modalitat de corredor/a (7 km) com de caminant (4 Km).

La Regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Rebeca Pérez, ha destacat que “el 8 de març és una data molt important per a les dones, en la qual hem de continuar reivindicant la igualtat entre els dos sexes”. En aquest sentit, ha assenyalat que “cal visibilitzar i canviar moltes coses encara. Tot i que hem avançat molt i comptem amb moltes més ferramentes de les que tenien les nostres mares o àvies continuen existint diferències importants entre homes i dones per les quals hem de continuar lluitant per a aconseguir una igualtat real, com la bretxa salarial, el món masclista o el sostre de vidre, entre d’altres. És clar que els drets no els regalen i hem de continuar lluitant per ells”.

Respecte a la programació, assenyala que s’ha centrat en la divulgació i presa de consciència i que s’ha volgut dirigir tant a la gent jove com adulta, personalment i des de l’àmbit familiar.