Home Alcoià Diputació ajudarà als municipis menys habitats en la conservació d’espais verds amb...

Diputació ajudarà als municipis menys habitats en la conservació d’espais verds amb 700.000€

0
SHARE
Operaris de Diputació executen treballs de millora en espais naturals.

La Diputació d’Alacant ha llançat ajudes per a col·laborar amb els municipis de la província en la cura i la protecció del seu entorn natural. En aquest sentit, la institució ha obert el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria per a la prestació del servei de conservació i manteniment d’espais verds, un important programa de subvencions que aquest 2024 estarà dotat amb 708.000 euros, 200.000 euros més que el any anterior.

“Per tercer any consecutiu posem en marxa aquest pla que, ens consta, té molt bona acollida entre els nostres ajuntaments, ja que els ajudem en una tasca essencial, com és la conservació i reparació dels seus parcs, jardins i espais d’esbarjo”, ha assenyalat la diputada responsable de l’àrea, Magdalena Martínez, qui ha explicat que “atès el seu gran nivell d’acceptació, aquest any hem incrementat el pressupost d’aquesta partida un 41%”.

Les ajudes inclouen la realització, per part d’una quadrilla formada per cinc operaris, de treballs com la neteja de jardins, la poda d’arbres, la recuperació d’arbrat o el desenvolupament de petites reparacions. El termini de presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ja està obert i finalitza aquest dijous 9 de maig.

Obres de millora en masses forestals

D’altra banda, la diputada ha recordat que fins divendres 10 de maig també està activa la línia d’ajuts per a la realització d’obres de millora en masses i terrenys forestals de titularitat municipal. El ple de la Diputació va aprovar el mes d’abril passat aquest programa de subvencions, que puja a 300.000 euros i que persegueix preservar l’entorn natural, afavorir paisatges forestals de qualitat i prevenir incendis.