Home Alcoià La Diputació aprova aquest dimecres el Pla Planifica, que comprén més de...

La Diputació aprova aquest dimecres el Pla Planifica, que comprén més de 133M€ en inversions provincials fins 2027

0
SHARE
Responsables de la Diputació en una de les localitzacions on s'executaran treballs gràcies al Pla Planifica.

El Pla d’Inversions i Finançament d’Infraestructures de la província d’Alacant-Planifica 2024-2027 inclourà l’execució de 265 projectes als municipis de la província amb una inversió total de 133.471.210 euros. La proposta, que ja ha obtingut el vistiplau de la Comissió Informativa, serà elevada al ple de la Diputació corresponent al mes de juny, que se celebra aquest dimecres 5 de juny, per a la seva aprovació definitiva. El pressupost del programa serà sufragat majoritàriament per la Diputació d’Alacant amb una subvenció de 87.398.871 euros, aportant la resta els ajuntaments beneficiats.

“Gràcies al Pla Planifica impulsarem projectes estratègics a pràcticament tots els municipis de la província, contribuint així a millorar les infraestructures i els serveis dels nostres pobles i ciutats i amb això el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans”, ha indicat el president de la institució provincial, Toni Pérez, que ha ressaltat, així mateix, la repercussió d’aquest programa inversor a l’ocupació de la província. “Plans com aquest contribueixen a mantenir sectors tan importants com és el de la construcció, assegurant així milers de llocs de treball directes i indirectes”, ha manifestat.

Més de 260 projectes per tota la província

Els 265 projectes beneficiats al nou programa són molt diversos i inclouen obres de reurbanització, instal·lació de plaques fotovoltaiques, reforma d’instal·lacions esportives, construcció i adequació d’espais culturals, prefectures de policia i altres edificis públics, rehabilitació de places, carrers i vies públiques , adequació de zones verdes, entre moltes altres.

Segons estableixen les bases de Planifica, els municipis podien sol·licitar fins a un màxim de tres actuacions i en casos excepcionals fins a quatre. Els criteris de distribució de les subvencions han estat la població, la superfície, la densitat i els nuclis de població. La Diputació ha assolit també la redacció dels projectes, així com la contractació i execució de les obres dels municipis que no superen els 5.000 habitants i per a aquells de fins a 25.000 hab. que ho hagen sol·licitat. En qualsevol cas, sempre que l’import de l’obra no supere els 40.000 euros, la redacció del projecte i la contractació competeix als ajuntaments.

Termini extraordinari

En total s’han beneficiat del pla 135 municipis i 3 entitats locals menors, i en queden fora 6 ajuntaments per presentar les seves sol·licituds fora de termini majoritàriament. Això no obstant, la Diputació, tal com recull la mateixa resolució, obrirà un nou termini de presentació de documentació per facilitar que finalment tots els ajuntaments puguen acollir-se a Planifica.