Home Alcoià Diputació desplaça un equip de Bombers especialitzat en rescat de persones per...

Diputació desplaça un equip de Bombers especialitzat en rescat de persones per a ajudar en la recerca a Turquia i Síria

0
SHARE
EL efectius que viatgen a Turquia amb el President de la Diputació.

Un equip composat per set bombers i tres gossos del Grup Especial de Rescat del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant viatja a Turquia per col·laborar en les tasques d’ajuda i cerca de les víctimes dels terratrèmols que dilluns van assolar el sud del país, prop de la frontera amb Síria.

Aquesta expedició parteix juntament amb l’associació humanitària USAR13, que té previst romandre a la zona afectada, almenys, durant sis dies amb l’esperança de trobar el màxim nombre possible de persones vives entre la runa. Una vegada més, els Bombers de la Diputació d’Alacant demostren la seva generositat, solidaritat i vocació de servei.

“Estem molt orgullosos de tots els efectius del Consorci Provincial perquè ens consta que, des que van tenir notícia d’aquesta catàstrofe, s’han estat mobilitzant per veure com podien col·laborar”, ha afegit el President de la Diputació, Carlos Mazón, que ha acomiadat als efectius des de l’aeroport de València.

Equip de resposta ràpida

El contingent que es desplegarà a Turquia és d’actuació ràpida, per la qual cosa viatja amb equip lleuger per obtenir més capacitat de mobilització i desplaçament. En aquest sentit, porta un campament base que podrà canviar d’ubicació en funció de les necessitats, a més de divers material de trencament, desenrunament i immobilització com a generadors elèctrics, martells pneumàtics, serres, taules de rescat, lliteres o collarins.

L’equip està integrat per set bombers amb gran experiència en aquest tipus d’emergències i tres gossos ensinistrats per localitzar persones amb vida, així com dos voluntaris d’USAR13 -un infermer i un guia caní amb un gos dual capaç de trobar persones amb o sense vida-.

Mazón ha destacat la solidaritat de la província i ha reiterat “la disposició absoluta de la Diputació d’Alacant per ajudar en tot allò necessari als pobles turc i sirià davant aquesta terrible desgràcia”.