Home Destacats Humi Guill optarà a comandar per tercera legislatura consecutiva l’Ajuntament d’Onil el...

Humi Guill optarà a comandar per tercera legislatura consecutiva l’Ajuntament d’Onil el 28 de maig

0
SHARE
Humi Guill, vigent Alcaldessa d'Onil, durant la passada fira Fitur a Madrid.

L’actual Alcaldessa d’Onil, Humi Guill, ha sigut la protagonista de la principal incògnita política de la vila de les nines durant els darrers mesos. Porta sent primera edil colivenca des de 2015 –2 legislatures completes, 8 anys- i en la present legislatura governa amb la majoria absoluta aconseguida en 2019. Però, fins ara, ningú sabia cap on encaminaria els seus passos cara a les eleccions municipals i autonòmiques del proper 28 de maig.

La decisió estava pendent de l’assemblea que el partit al que pertany, el PSPV, tenia pendent a la localitat. Els afiliats de la mateixa, així com les direccions provincial i regional de l’agrupació socialista tindrien la darrera paraula. Guill mai ha amagat la seua idea de seguir treballant pel seu poble des de la política, pel que s’intuïa que no posaria reticències en cas de que se li encarregara comandar el partit cara als comicis municipals. Tot i aicò, mai ha estat allunyada de rumors que la situaven bé en Alacant o bé en Vaalència.

Suport dels afiliats

Finalment, el secret s’ha desvetlat, i Humi Guill concorrerà per tercera vegada consecutiva com a cap de llista pel PSPV a Onil. Pel moment es desconeixen la resta d’integrants de la llista socialista ni si seguirà comptant amb els actuals regidors del seu equip de govern o optarà per cares noves.

L’actual Alcaldessa ha comunicat en xarxes la seua intenció de “seguir millorant” la seua localitat, on ha aconseguit alguns hites, sobre tot en les vessants econòmica i turística. Les seues gestions al front del Consistori colivenc han permès acabar amb un deute acumulat proper als 8M€ per antigues sentències judicials pendents.

Hites

En quant a turisme, ha fet créixer esdeveniments com la fira Onil es Mostra i ha creat la Fira de la Nina, a banda d’aconseguir que tots els agents turístics de la localitat creen una marca comú. A més, també treballa en perfilar el nou PGOU per a una localitat que, mitjançant la participació, dirimirà com serà l’Onil del futur i les seues possibilitats tant urbanístiques com industrials.