Home Alcoià Diputació destina 2,3M€ a subvencionar 500 iniciatives comercials en localitats de menys...

Diputació destina 2,3M€ a subvencionar 500 iniciatives comercials en localitats de menys de 50.000 habitants

264
0
SHARE
Un comerç sabater de la ciutat d'Alcoi.

La Diputació dAlacant distribuirà més de 2,3 milions d’euros entre els municipis de la província per a la realització de prop de 500 iniciatives destinades a afavorir la creació d’ocupació i el desenvolupament econòmic del territori. La pràctica totalitat dels ajuntaments alacantins, i especialment aquells en risc de despoblació, es beneficien d’aquestes ajudes resoltes recentment.

La institució subvenciona així la modernització de mercats amb projectes com la millora de recursos energètics o l’adquisició d’expositors. A més, ajudarà a fer fires i altres esdeveniments comercials, sufragant conceptes com la il·luminació, la publicitat i promoció de l’esdeveniment o el lloguer d’estands.

Gràcies a aquesta convocatòria, la Diputació també finança actuacions de promoció econòmica als municipis -organització de jornades, tallers d’ocupació, edició de guies i assessorament empresarial, etc…- així com el foment de l’agricultura i el sosteniment del món rural -desbrossaments de camins, reparació de murs, adquisició de maquinària, etc…- i la creació i manteniment d’horts urbans.

En aquest sentit, la convocatòria -que estava dotada inicialment amb 2.000.000 euros- s’ha incrementat finalment per donar cobertura a totes les peticions fins a 2.341.445 euros, un 17% més del pressupostat al principi. El nou Diputat de Desenvolupament Econòmic, l’alcoià Carlos Pastor, ha destacat la importància dʻaquest tipus dʻajudes “amb les quals volem contribuir a dinamitzar lʻactivitat econòmica dels nostres municipis, afavorint amb això el manteniment i la creació dʻocupació, una prioritat per alʻequip govern de la Diputació d’Alacant”.

Quatre línies d’acció amb les ajudes

D’una banda, s’han concedit 123 subvencions a ajuntaments –tots ells de menys de 50.000 habitants-, per import de 830.000 euros, per a la realització de fires i esdeveniments comercials. En aquest apartat es financen conceptes com la il·luminació, la publicitat i promoció de l’esdeveniment, el lloguer d’estands o l’assistència tècnica per al muntatge i l’organització de la fira.

D’altra banda, la línia d’ajudes dirigida a la modernització de mercats municipals ha arribat a 25 ajuntaments que percebran 182.019 euros -condicionament de punts de venda, construcció de condícies, millora de climatització, etc.,,-, mentre que se subvencionarà amb 414.000 més euros les activitats de promoció econòmica de 91 municipis. En aquest darrer cas s’hi inclou l’organització de jornades, tallers d’ocupació, edició de guies, assessorament empresarial, etc…

En matèria de foment de l’agricultura i el sosteniment del medi rural -desbrossaments i neteja de vores de camins, reparació de murs, activitats formatives, etc…-, les localitats beneficiades han estat 77 i percebran 250.640 euros. En aquest mateix apartat -foment de l’agricultura- però amb ajudes dirigides a inversió, que s’han engegat per primera vegada aquest any, han entrat 70 ajuntaments amb subvencions per 214.616 euros -adquisició de maquinària, recuperació de sèquies i murets, senyalització, etc…-.

Finalment, per a projectes d’horts urbans es destinaran 427.025 euros. En aquest àmbit, 48 ajuntaments rebran ajuts per a despesa corrent i 48 més per a actuacions d’inversió.