Home Alcoià Diputació distribueix uns 750.000€ per a contribuir en la carrera professional d’un...

Diputació distribueix uns 750.000€ per a contribuir en la carrera professional d’un miler d’esportistes de la província

249
0
SHARE
L'alcoià Joan Montes, un dels esportistes susceptibles de bre l'ajuda de la Diputació.

La Junta de Govern de la Diputació d’Alacant ha resolt tres convocatòries d’ajudes en matèria d’esports que permetran distribuir prop de 750.000 euros entre més d’un miler d’esportistes de la província. El diputat responsable de l’àrea, Bernabé Cano, ha destacat la importància d’aquests programes de subvencions “que ens permeten col·laborar en el desenvolupament de la carrera de molts professionals de l’esport alacantí que troben en la institució un suport essencial per continuar entrenant i competint”.

Així, per una banda, la Diputació destinarà 390.000 euros per col·laborar amb els esportistes d’elit de la província en les despeses que la seva formació i preparació els exigeixen. Un total de 869 persones es beneficiaran d’aquest pla amb què “pretenem reconèixer i posar en valor la feina que realitzen al llarg de la temporada i la projecció que fan de la nostra terra”, ha assenyalat Cano.

Bàsquet, handbol, voleibol, ciclisme, judo, taekwondo, rem, vela, natació, tennis, bàdminton, pilota valenciana, golf, atletisme, gimnàstica, waterpolo, futbol, patinatge artístic, tir olímpic o esport adaptat són algunes de les modalitats que practiquen els destinataris daquesta partida. A més, la institució sufragarà amb prop de 250.000 euros els desplaçaments dels esportistes alacantins als Centres de Tecnificació i Alt Rendiment (CAR).

Noms destacats

Prop de 300 persones, entre els quals hi ha noms tan destacats com el padelsurfista Rafa Sirvent, la jugadora de vòlei platja Paula Soria o la de frontenis Lidia Simón, el ciclista Alejandro Martínez Chorro o el taekwondista Raúl Martínez, es beneficiaran d’aquest paquet inversor que cobreix també la participació a competicions oficials d’àmbit internacional.

Finalment, la tercera convocatòria que s’ha resolt és la destinada a pilots de motociclisme i d’automobilisme, dotada amb 100.000 euros que es distribuiran entre 31 professionals del motor, entre els quals estan Alberto i José Javier Pérez Briones, Lydia Sempere, Nicolás Cabanes, Alberto Ferrández o David Braceras.