Home Alcoià Diputació llança ajudes per a pimes i autònoms valorades en 19,6M€ que...

Diputació llança ajudes per a pimes i autònoms valorades en 19,6M€ que arribaran a 124 localitats

0
SHARE
Palau Provincia, seu de la Diputació d'Alacant.

La Diputació d’Alacant distribuirà més de 19,6 milions d’euros entre els municipis de la província per ajudar autònoms, pimes i micropimes a fer front a la crisi econòmica i energètica provocada per l’alça dels preus. El ple té previst resoldre demà aquesta convocatòria, a què s’han acollit un total de 124 ajuntaments, que són els encarregats de gestionar les subvencions entre els destinataris finals.

El president de la institució provincial, Toni Pérez, ha ressaltat que gràcies a aquests fons extraordinaris, els més alts de la història de la Diputació destinats a aquest fi, “ajudarem un any més als xicotets empresaris i autònoms de la nostra província a afrontar una situació, derivada en gran part per la guerra a Ucraïna, que està generant molts problemes i molta incertesa a la nostra economia a causa de la pujada dels costos energètics i de les matèries primeres”.

“La nostra prioritat és el manteniment de l’ocupació a la nostra província i aquest és l’objectiu final d’aquestes ajudes”, ha afegit el president, que ha avançat que “es seguiran posant tots els recursos possibles al servei dels que més ho necessiten, de manera especial dels col·lectius més vulnerables, per superar aquesta crisi amb l´esforç de tots”.

20 ajuntaments no s’han acollit

L’import posat finalment a disposició dels ajuntaments i distribuït en funció de la població de cada municipi és de 19.668.021 euros dels 20 milions amb què estava dotada la convocatòria, ja que 20 ajuntaments, tots ells amb poblacions molt petites, no s’han acollit a les ajudes. D’altra banda, dels 124 municipis sol·licitants, 30 han renunciat a la bestreta prevista a les bases.

La quota d’autònoms, el lloguer mensual del local de negoci, els interessos de préstecs d’adquisició del local i el 50% dels rebuts d’energia elèctrica, gas i carburants són les despeses subvencionables fins a un total de 8.000 euros per sol·licitant.

El diputat del Desenvolupament Econòmic, Carlos Pastor, ha explicat que l’objectiu ha estat resoldre com més aviat millor aquestes subvencions, encara que la tramitació ha estat condicionada a l’obtenció dels informes de no duplicitat i sostenibilitat financera, que es van rebre el mes d’agost passat.