Home Alcoi Una empresa es presenta per a executar la reforma de la Rosaleda...

Una empresa es presenta per a executar la reforma de la Rosaleda una vegada revisats els preus

910
0
SHARE
Imatges del projecte per a retornar La Rosaleda a l'estat de jardí.

Ahir va finalitzar el termini perquè les empreses presentaren les seues ofertes per a dur a terme el projecte constructiu per a reforma de l’edifici d’aparcaments soterranis i reposició de zona verda en la seua coberta en la plaça de La Constitució -La Rosaleda- per a complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per un valor de 4.810.571,09 euros. Finalment, una empresa s’ha presentat per dur a terme l’actuació.

La sentència ordena la disposició d’una capa suficient de terra vegetal per a sostindre arbrat a la plaça. Aquesta nova sobrecàrrega a la coberta ha obligat a una reforma de l’estructura i els seus fonaments. Amb aquesta actuació es pretén donar compliment a aquesta sentència contra l’Ajuntament d’Alcoi que, sota el govern del PP, va dur a terme una actuació il·legal, tal com ha determinat la Justícia.

Modificació de preus a l’alça

Després de quedar desert el concurs, l’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar el pertinent informe per a realitzar una revisió de preus i licitar de nou aquesta actuació amb la màxima agilitat. L’anterior licitació de l’obra es va aprovar, comptant amb un informe tècnic que viabilitzava l’execució del projecte redactat en 2.438.066,73 euros. El nou projecte s’ha fet aplicant al pressupost l’última Base de Preus de la Construcció de l’Institut Valencià de l’Edificació, i a més inclou una sèrie de millores en la plaça.

L’objectiu és que tots els tràmits es porten a terme en el menor termini de temps possible. Una vegada s’adjudique l’obra i es signe l’acta de replanteig, el període d’execució és de 10 mesos.

“Per a nosaltres és fonamental resoldre aquesta il·legalitat que va provocar el Partit Popular a la seua etapa de Govern al Govern Municipal. Una il·legalitat a la que no li posem nosaltres l’apel·latiu. Eixe és el pronunciament que va expressar en el seu dia el Tribunal Superior de Justícia. Aquesta actuació ens costarà a tots els alcoians al voltant de 5 milions d’euros que eixiran de les arques municipals per tal de retornar a la legalitat urbanística un projecte que no reunia els requisits que deuria”, ha destacat la Regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó.

La Rosaleda tornarà a ser un jardí

Les obres bàsicament consistiran en la demolició del forjat de coberta per a la seua nova execució conforme les noves sol·licitacions estructurals -capa de terra de 80 cm i arbratge-, així com el reforç de tots els elements estructurals, des de pilars fins a llosa de fonamentació i inclourà la zona verda corresponent. En aquesta àrea es generarà un jardí que complisca amb les especificacions relatives a zones verdes i amb les normatives d’accessibilitat pertinents.