Home Almudaina Diputació preveu invertir en torn a 1,3M€ fins 2027 dins del Pla...

Diputació preveu invertir en torn a 1,3M€ fins 2027 dins del Pla Planifica a l’Orxa, Almudaina i Benillup

0
SHARE
Resposables de la Diputació d'Alacant amb l'Alcalde benillup, Javi Navarro.

La Diputació d’Alacant mobilitzarà més d’1,2 milions d’euros per impulsar diverses actuacions i obres als municipis de L’Orxa, Almudaina i Benillup gràcies al nou Pla d’Infraestructures Planifica 2024-2027. Així ho ha avançat el Diputat d’Infraestructures, Antonio Bernabeu, durant la seva recent visita a aquestes tres poblacions del Comtat. En elles ha mantingut trobades amb els seus alcaldes per abordar els projectes presentats a aquest pla, que contempla en conjunt més de 91 milions d’euros per a les 141 localitats i tres entitats menors de la província.

Durant la visita, el diputat ha destacat el “suport i compromís de la Diputació amb tots els municipis de la província, de forma especial amb els que compten amb menor població i menys recursos, com Almudaina, Benillup i L’Orxa, poblacions a les que gràcies al nou Planifica continuarem impulsant infraestructures que contribuiran a millorar la qualitat de vida dels seus veïns”.

Treballs a l’Orxa

El recorregut s’ha iniciat amb una trobada amb l’Alcalde de l’Orxa, Pau Pinar, a l’Ajuntament on s’han abordat els diferents projectes que el consistori ha presentat al Pla Planifica 24-27, entre els quals hi ha la prolongació del mur de pedra del Parc del Pont de Sant Blai o l’adequació del mercat d’abastaments i de la Casa del Poble, actuacions que requeriran un pressupost de 545.852 euros i que la Diputació subvencionarà, en cas que siguin incloses una vegada revisada la documentació presentada al programa, amb 518.560 euros.

Després d’estudiar aquests projectes, el diputat i l’alcalde han recorregut també algunes de les obres que la institució ja sufraga a l’Orxa, en aquest cas gràcies a plans com +Prop. Alguns d’ells són la coberta de l’auditori municipal, la millora de les instal·lacions esportives, la reposició de comptadors de la xarxa d’aigua o la construcció del futur centre de gent gran, una actuació amb un pressupost de 602.000 euros, les obres del qual es podrien iniciar aquest any.

Obres pendents a Almudaina

Després de visitar l’Orxa, Antonio Bernabeu s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament d’Almudaina per reunir-se amb el seu alcalde, Pau Navarro, i analitzar les obres pendents d’iniciar-se al municipi, així com les sol·licituds presentades al nou Planifica com és la construcció d’un gimnàs i lavabo adaptat i la millora d’instal·lacions esportives.

En aquest cas, l’import de les mateixes puja a 356.404 euros i la Diputació subvencionarà el 95%. Durant la reunió, s’han abordat altres projectes com la millora i la impermeabilització de la piscina municipal o el reforçament de la pavimentació de diversos camins.

Sol·licituds des de Benillup

El recorregut pel Comtat ha conclòs a Benillup, on juntament amb el seu alcalde, Javier Navarro, el diputat ha visitat algunes de les obres finançades per la Diputació com la pista poliesportiva, la pista de pàdel o el nou parc infantil. Pel que fa al nou Planifica 24-27, que està pendent de resoldre, l’Ajuntament ha presentat diverses sol·licituds com la construcció d’una pèrgola al Mirador del Travadell per a espai cultural, la repavimentació de l’entorn viari del centre social o la remodelació del parc Jardí de la Font. L’import total seria de 335.216 euros i la Diputació també en costaria el 95%.