Home Alcoi Educació proposa retallar 8 aules a la muntanya i provoca la primera...

Educació proposa retallar 8 aules a la muntanya i provoca la primera vaga de centres públics en anys

0
SHARE

La Conselleria d’Educació ha fet públiques les seues intencions cara al proper curs lectiu 2024/2025, a banda de l’aprovació de la Llei de Llibertat Educativa. Per a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es proposa l’eliminació de 8 aules d’Infantil i Primària repartides a les poblacions d’Alcoi, Cocentaina, Ibi, Beneixama, Tibi, l’Alqueria d’Asnar i Agres.

Aquest fet ha motivat que les plataformes en defensa de l’educació pública creades durant la crisi econòmica del 2008 degut a les retallades d’anteriors executius del PP hagen donat la veu d’alarma. Ha sigut a la Plaça d’Espanya d’Alcoi, on centenars de persones s’han concentrat per a defensar una educació pública, laica, de qualitat i en valencià. Denuncien que, de materialitzar-se, la proposta perjudicarà notablement als centres públics de l’interior alacantí. De fet, dos de les aules que Educació proposa retallar pertanyen a Centres Rurals Agrupats, pel que podrien deixar sense servei als xiquets de les poblacions menys habitades.

Pla Edificant, Districte Únic i valencià

La manifestació -a la que podrien seguir moltes més si conselleria no canvia de parèixer- també ha valgut per a visibilitzar el malestar dels professors per les seues condicions laborals. A més, segons els convocants, les mesures previstes suposen la cancel·lació dels treballs previstos amb el Pla Edificant a centres de tota la muntanya alacantina. A tot això es suma el fet de la implantació del districte únic i el que consideren una menor facilitat per a que les noves generacions aprenguen el valencià.

Segons fonts sindicals, el seguiment de la vaga convocada aquest 23 de maig a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha estat per damunt del 60% als centres públics de la zona.