Home Destacats Les empreses de la Foia de Castalla creixen per damunt de la...

Les empreses de la Foia de Castalla creixen per damunt de la mitjana en 2022 impulsades per la indústria

0
SHARE

El caràcter industrial de la sub comarca de la Foia de Castalla és un dels factors que va facilitar durant la pandèmia que les empreses de la zona resistiren bé al coronavirus. Però, a més, les dades que recapten anualment consultores especialitzades a les localitats d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi, revelen altres realitats dins del seu teixit econòmic. Totes elles es recullen en l’Informe Econòmic de la Foia de Castalla que acaba de ser presentat.

El document recull l’evolució de les empreses d’aquesta sub comarca de l’Alcoià entre els anys 2019 i 2022 i mostra com la Covid19 no va poder amb el teixit productiu de la zona. L’estudi també mostra que les més de 1.400 mercantils que alberguen les poblacions d’aquesta àrea han registrat notables creixements tant en volum de negoci com en nombre de treballadors i capitalització fins 2022. De fet, creixen per damunt de la mitjana nacional, autonòmica i provincial, destacant aquelles per pertanyen al sector industrial.

La indústria, motor de la comarca

L’estudi també ha revelat la importància creixent de la indústria a la Foia de Castalla. El sector secundari suma menys d’una tercera part del total d’empreses de la zona. No obstant, aglutina 2/3 parts del volum de negoci total que es genera a les seues localitats, i també ocupa a 2 de cada 3 treballadors. Son dades que segueixen una línia ascendent, i que orienten el futur econòmic de la sub comarca cap al manteniment del seu caràcter industrial.

A l’espera de les dades de 2023, tots els indicadors apunten cap a altre any de notable creixement industrial a la Foia, que podria situar-se prop del 9%. Creixen tots els àmbits productius, amb especial atenció a plàstic i metall.