Home Alcoià El Campus d’Alcoi de la UPV convoca el Fòrum d’Ocupació amb un...

El Campus d’Alcoi de la UPV convoca el Fòrum d’Ocupació amb un notable augment d’empreses

0
SHARE

Bona part de la formació que els diferents ens educatius presents a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ofereixen el seu coneixement amb un objectiu bàsic: cobrir les necessitats del teixit empresarial de la zona. Des de fa anys, les empreses de la muntanya alacantina venen lamentant la manca de mà obra especialitzada que pateixen, i que s’ha fet més palès després de la pitjor fase de la pandèmia. Per això, retenir el talent que tenen els joves estudiants de l’interior alacantí cobra cada vegada una major rellevància.

En quant a formació, un ens destaca per damunt dels demés a les comarques: el Campus d’Alcoi de la UPV. De les seues aules ixen graduats especialitzats en tasques necessàries per a les indústries i empreses de la zona. Per a interconnectar a tots dos, l’ens universitari ha presentat de nou el Fòrum d’Ocupació. Aquesta iniciativa ja s’ha consolidat com aparador d’oportunitats laborals. Tant que cada vegada atrau a més empreses, fins a un total del 30 enguany. Una dada que suposa un increment del 50% en aquest indicador. Per als alumnes es tracta d’una fira ineludible.

Detecció de talent ocult

Les empreses que acudiran el proper 30 de març al campus alcoià de la UPV provenen no sols de l’interior alacantí, sinó que inclús hi ha presència de mercantils madrilenyes o castellonenques. Tot en una edició en la que va a posar-se en marxa una iniciativa pionera amb la que s’espera detectar talents ocults que no apareixen en els currículums ni en les entrevistes de treball. Serà utilitzant per a aconseguir-ho un joc de rol.

Empreses de la talla de Caixa Popular, Multiscan, Unió Alcoiana o la banyeruda Plasticforte participen en el Fòrum d’Ocupació amb la idea d’orientar la formació cap a les seues necessitats.